Om cookies, PuL, etiska regler och copyright i denna webbplats

Cookies eller s.k. kakor

Den 25 juli 2003 trädde lagen om elektronisk kommunikation i kraft. Den innebär att alla som besöker en webbplats som skriver cookies i din dator ska få information om

1. att denna webbplats skapar cookies i din dator,
2. hur webbplatsen använder cookies,
3. hur man gör för att undvika cookies.

Cookies på BioFoto Sveriges webbplats
Det finns två typer av cookies – permanenta och temporära (sessionscookies). Permanenta lagras som en fil i din dator under en viss tid. Temporära lagras tillfälligt i din dators minne och tas bort efter avslutat besök.

1. Om du har ett personligt konto i denna webbplats så sparas en cookie i din dator, f.ö. sparas inga cookies.

2. När du är inloggad gör cookies att din navigering blir enklare och snabbare eftersom viss information då kan sparas lokalt och du inte behöver vänta på att information hämtas från denna webbplats vid sidväxlingar. Alla sparade cookies tas bort när du loggar ut från denna webbplats.

Välj alltid att logga ut om du är på en gemsam dator som delas av flera personer! Annars finns risk att någon annan kan komma in på ditt konto hos oss.

Ingen personlig information sparas och ingen information om besökaren kan då spåras via cookies.

3. Vill du undvika cookies kan du göra det genom att ställa in din webbläsares säkerhetsinställningar så att den automatiskt nekar cookies eller informerar om att en webbsida innehåller cookies.

Personuppgiftslagen – PuL

Personuppgiftslagen (SFS 1998:204) reglerar hur register med personuppgifter får upprättas och användas. När du begär att få ett konto i BioFoto Sveriges webbplats sparas dina uppgifter hos oss.

Uppgifterna sparas hos oss för att möjliggöra nödvändig administration, uppföljning och kontakt. BioFoto Sverige är skyldig att på begäran rätta, blockera eller utplåna uppgifterna (§ 28). Enligt PuL har varje registrerad person rätt att en gång per år erhålla besked efter skriftlig ansökan, om personuppgifter som rör den sökande behandlas eller ej (§ 26).

Dina uppgifter lämnas aldrig ut till tredje person.

Personuppgiftslag (1998:204) [notisum.se].
Öppnas i nytt fönster.

Etiska regler

När du kommunicerar via denna webbplats skall du följa de etiska regler som SUNET:s styrelse (Swedish University Computer Network) antog den 30 mars 1999.

© copyright

Upphovsrätten till texter och bilder innehas av respektive fotograf/skribent. Innehåll och utformning får inte användas, lagras eller skickas i någon form utan tillstånd från upphovsrättsinnehavaren.