BioFoto Sverige

BioFoto är en naturfotoförening för alla som gillar att vara i naturen, ta bilder med allt från mobilkamera till proffskameran. Vi finns i hela landet med 10 st. lokalavdelningar som ordnar utflykter, utställningar och träffar. Vi har också en medlemstidning ( som vi delar med norska BioFoto) som kommer ut 4 ggr/år.


BioFoto Sverige 10 år  –  Jubileumsutställningen är öppen t.o.m den 15 februari!

Inte mindre än 126 BioFoto-medlemmar från hela landet har bidragit med sina bästa naturbilder och därmed möjliggjort denna fina utställning!
Välkommen in i den digitala utställningshallen och ta del av alla de fantastiska naturbilderna och upplev den otroliga naturfotografiska bredden inom BioFoto!

TILL UTSTÄLLNINGEN


Landsträffen på Ramsvikslandet 24-26 sept- 2021!

Kvällsljus Grosshamn Foto: Christina Andersson

Läs reportage och se deltagarnas bilder här:   Landsträff 2021


Erbjudande om workshops på Dovre
Det var fler än 80 biofotingar som såg den digitala bildvisningen
”Fire årstider på Dovre og Dovrefjell”  med Even Hønsen Agerup !

Even erbjuder nu oss medlemmar två workshops på Dovre till fördelaktigt pris, en på hösten i september 2021 och en vinterworkshop i januari 2022.  OBS! Detta är inget BioFoto-arrangemang, utan det är Even Hønsen Agerup som tar emot anmälningar och helt och hållet ansvarar för arrangemangen.

Läs mer här: 
Höstworkshop på Dovre
Vinterworkshop på Dovre

Ni som missade bildvisningen med Even Hønsen Agerup eller vill se den igen:  
“Fire årstider på Dovre og Dovrefjell” BioFotos fototävling 2021

Inlämningen av bilder till årets tävling är avslutad. Resultatet kommer att presenteras här på hemsidan inom kort..

Alla detaljer och regler för tävlingen hittar du här:   BioFoto Fototävling


Nu är Biofotos årliga fototävling 2020 avgjord
Temat var ”Vatten”
I juryn satt Olle Bjernulf och Arne Berneklint från Biofoto. Dessutom deltog i år Roffe Andersson och Jan Pedersen. Roffe är från Vallentuna och är en hängiven Naturfotograf och fågelskådare. Jan är välkänd Naturfotograf med många strängar på sin lyra. Många känner Jan som reseledare till många länder genom Wild Nature fotoresor.
Vinnarna i år blev:
På första plats med 37 poäng, Lars-Erik Boberg, BF Gävle-Dala med en fantastiskt fin bild som verkligen på ett bra sätt speglar vårt tema ”Vatten”. Både i fast och flytande form.
Får ett presentkort på Scandinavian Photo på 1000 kr.

Lars-Erik skriver om sig själv:
Jag är medlem i BioFoto, Sverige – Förening för naturfotografer och Kultur och Miljö i Falun.

2010 fick jag en bild publicerad i Nikons kalender, en utmärkelse som jag är stolt över.
Jag har efter detta blivit ännu mera inspirerad av fototävlingar och är numera pensionär.

Har deltagit i utställningarna i Säterdalen: En Fotografisk resa i tid och rymd 2011-2018. Jag försöker lägga ner mycket arbete på planering i samband med natur och arkitektur- fotograferandet. Min ambition är att teknik och komposition skall vara så bra som möjligt för att förmedla det resultat jag önskar. 2011 var jag delaktig som fotograf, vid tillkomsten av boken ”FALUN Staden som försvann”, med Örjan Hamrin som Redaktör vid Dalarnas Museum. 2012 var jag fotograf och delaktig med research & fakta vid tillkomsten av boken ”Jack Hanson Arkitekt”, med Eva Kvarnström som Redaktör & grafisk form. 2013 var jag anlitad som fotograf för fotodokumentation vid tillkomsten av 2 st konstbroschyrer till nya vårdbyggnaden, Falu Lasarett,
2017 var jag anlitad som fotograf och med research & fakta vid tillkomsten av boken ”Så blev det”, byggnader av Jack Hanson i Falun-Borlänge samt Eva Kvarnström som Redaktör & grafisk form!

På andra plats med 36 poäng, Lars Tjusberg, BF Stockholm. En träffsäker bild på Kungsfiskaren med en kaskad av vatten.
Får ett presentkort på Scandinavian Photo på 500 kr.

Lars skriver om sig själv:
Är väldigt mycket hobbyfotograf. Är idag pensionerad sedan 10 år. Har alltid tyckt om att fotografera men det är under de senaste åren som jag verkligen har kunnat ägna mig åt det lite mer helhjärtat. Mitt främsta intresse inom foto är djur och natur, speciellt fåglar är prioritet ett. Reser gärna på olika fotoresor världen runt men även i Sverige så klart. Är ofta ute i naturen på promenad med hunden, ibland följer kameran med. Har man tur så stöter man på något att avbilda. Har även en passion för efterbehandling i diverse program, passar ju bra nu under höst och gråa vintern. Så klart finns det ett familjeliv i form av fru och barn och barnbarn som lyser upp tillvaron. Det finns också ytterligare en passion i form av golf. Så när gräset börjar växa här hemma runt Södertälje så kommer golfklubborna fram. Då spelas det golf flera dagar i veckan.

På tredje plats med 34 poäng, Anders Molin, BF Stockholm. En mycket finstämd bild som väl lever upp till tävlingens tema och speglar spänningarna i vatten på ett fint sätt.
Får ett presentkort på Scandinavian Photo på 250 kr.

Anders skriver om sig själv:
Jag bor i Stockholm men tillbringar mesta tiden ute på Udden, Värmdö med närhet till djur och natur. I samband med medlemskapet i Biofoto, dec 2016, så har intresset för foto ökat markant och jag deltar i de flesta av Biofoto Stockholms sammankomster, inne såväl som ute. De här åren har givit mig möjlighet att följa med på många resor och träffar, i Biofotos och andras regi, vilket har givit många fina upplevelser och bilder. Det känns hedrande att vara en av pristagarna .

Grattis till alla tre önskar vi i tävlingskommittén.Vi delar även ut 10 st hedersomnämnande:

Per Karlsson, BF Stockholm, 32 poäng
Eva Mårtensson, BF Norr, 29 poäng
Karl-Evert Eklund, BF Bergslagen, 28 poäng
Olle S Lundgren, BF Syd, 26 poäng

Peter Jaktlund, BF Gävle-Dala, 26 poäng
Tommy Lie, BF Norr, 26 poäng
Eva Liedgren, BF Norr, 26 poäng
Frode Wendelbo, BF Väst, 26 poäng
Karl Wetterlund, BF Norr, 26 poäng
Mats Stafström, BF Syd, 26 poäng

Grattis till alla er!
Tack till Scandinavian Photo som sponsrar oss med priserna!
Tävlingskommittén Olle Bjernulf och Arne BerneklintBioFoto Sverige har antagit nya etiska riktlinjer

På BioFoto Sveriges årsmöte i Nordingrå den 26/5 2018 antogs våra nya etiska riktlinjer som från och med nu skall fungera som en vägledning och ett regelverk för hur vi alla skall visa naturhänsyn när vi är ute i naturen och fotograferar.

Läs riktlinjerna här:
https://www.biofoto.se/etiska-riktlinjer/