Biofoto Väst besöker Ramvikslandet

unnamed541XSHUNunnamedBEBUKSKMIMG_6438IMG_6304 IMG_6357IMG_6313IMG_6353 unnamed[11] unnamed9FLX4J79  WIN_9370_Åke WinkvistLördagen den 19 sep. Fullt solsken och ingen vind på morgonen. Slipade ljusa granitklippor. Förväntansfulla fotohjärnor som surrar av tankar om vitbalans, ISO-tal, slutartider och bländare och med kamerautrustning hängande på axlarna.

Vi befinner oss på Sveriges framsida, närmare bestämt på Ramvikslandet strax söder om Hunnebostrand. Vi, det är 3 Göteborgare, 1 Värnersborgare samt en långväga medlem från Getinge. Delar av Biofoto Väst var ute för att skapa odödliga verk!

Vi gick från parkeringen ner till ”Grosshamnen” till att börja med. Klockan var nu 10.00 och fotoplatserna syntes från parkeringen. Framme vid klipphällarna och vattnet finns det hur mycket som helst att fota. Slipade hällar, hällekar, sprickor och alger, Vid vattnet kom vågor från ”gammal” sjö och det blev bra motljus i skummet mot klipporna.

Efter några timmar gick vi upp till bilarna för att fika. Det var en härlig stämning. Vi diskuterade naturfoto, fototricks och om vad vi skulle göra i Biofoto framigenom. Många bra förslag kommer fram bara man börjar prata om det.

Så småningom satte vi oss i bilarna och körde en bit bort för att fota på ett lite brantare ställe, Fykan. Där är det stora klippblock och djärvare klippor! Det går ändå att gå relativt bra efter leden där. Det hade börjat blåsa lite så vågorna slog i lite friskare mot klipporna. Mycket bra! Några timmar senare drog vi oss tillbaka mot bilarna och motorcykeln. Vi Göteborgare körde hemåt medans de andra två skulle fota på kvällen och i morgon bitti. Det hade varit en härlig och trevlig dag, det var alla överens om.

I slutet av oktober far vi till bokskogarna mellan Varberg och Ullared. Mer om det senare.

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av Jan Olof (Olle) Lantz. Bokmärk permalänken.

Om Jan Olof (Olle) Lantz

Började fotografera när jag var 15 år och är nu avtalspensionär och naturfoto är fortfarande lika fascinerande! Har tillhört fotoklubbar sedan 1986. Haft utställningar och deltagit i tävlingar klubbvis, nationellt och internationellt sedan dess. Det betyder ju inte att bilderna är suveräna men det visar på intresse! Tillhör Prisma FK numera där jag ansvarar för klubbtävlingar. Håller även fotokurser genom Metall och ABF sedan 2008.

Lämna ett svar