Biofoto Västs planeringsmöte inför 2016

Den 4 december 2015 samlades 8 Biofotingar hemma hos Kristina Eriksson för att planera för 2016.års aktiviteter. Som vanligt bjöds det på mat och kaffe. Det är en härlig atmosfär hemma hos paret Eriksson! Det går inte att ta miste på de bådas intresse för foto och natur. Hela bostaden, och paret själva, genomsyras av detta!!!

Efter lite småprat kom vi in på dagordningen där vi diskuterade utställningar och lokaler för dessa. Förslagen var många, men vi begränsade oss till olika Naturrum, Uddevalla museum samt Nordens Ark. Resonemanget var att vi undersöker de platser där det är mycket folk och/eller naturintresserade människor. Det är inte meningen att vi kommer till alla dessa i år, men det är heller inte meningen. Det kan lätt bli för mycket, men vi förbereder för kommande år också!! Dessutom har några av oss utställning på Scandinavium Photo maj-juni. Vi delade upp arbetet med att kontakta platserna, så att flera fick en del arbete var. Ju fler, desto lättare!

På samma sätt gjorde vi med möteslokaler för året. Vi har ingen egen, fast lokal.   Ännu!

Vad gäller utflykter fanns det återigen många förslag. Där undersöker vi Nordens Ark, Hovs Hallar, Hållö, Rörö, Kinnekulle samt Tofta Kile. Den sistnämnda med besök hos Anneli Utter i Tjuvkil. Föredrag från hennes naturresor i världen samt lättare förtäring. Vi delade även här upp arbetet mellan oss. Det är mest runt havet, men inget hindrar att vi gör spontana utflykter inåt landet. Håll utkik på Facebook och vår hemsida.

Alla dessa aktiviteter kommer vi att sätta datum på innan nyår.

Om någon har fler idéer, är ni välkomna att skicka dom till mig.

Vi avslutade denna trevliga kväll med visning av allas medhavda bilder.

Till slut vill jag för oss alla tacka dig Kristina, och Mats för en underbar kväll ute i becksvarta skogen!!!

Med vänlig hälsning

Olle Lantz, kontakt för Biofoto Väst.

 

 

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av Jan Olof (Olle) Lantz. Bokmärk permalänken.

Om Jan Olof (Olle) Lantz

Började fotografera när jag var 15 år och är nu avtalspensionär och naturfoto är fortfarande lika fascinerande! Har tillhört fotoklubbar sedan 1986. Haft utställningar och deltagit i tävlingar klubbvis, nationellt och internationellt sedan dess. Det betyder ju inte att bilderna är suveräna men det visar på intresse! Tillhör Prisma FK numera där jag ansvarar för klubbtävlingar. Håller även fotokurser genom Metall och ABF sedan 2008.

Lämna ett svar