Döende tall?

t var hösten 2013 i Tresticklans Nationalpark. Gick uppe på ett berg när jag fick syn på tallen med de vita grenarna och lite liv kvar uppe i trädet. Insåg att det måste fotas underifrån . då skulle grenarna bli skuggiga och bryta bra mot himlen. Grenarna skulle dessutom sträcka sig mot de andra träden och solen i ett sista desperat rop på hjälp. Klar himmel eller strömoln hade inte fått samma bakgrund som denna "molnmatta" gav. Tycker kontrasten i bilden är bra. Ökning hade gjort den skrikigare. Ja, lite så tänkte jag.

Det var hösten 2013 i Tresticklans Nationalpark. Gick uppe på ett berg när jag fick syn på tallen med de vita grenarna och lite liv kvar uppe i trädet. Insåg att det måste fotas underifrån . då skulle grenarna bli skuggiga och bryta bra mot himlen. Grenarna skulle dessutom sträcka sig mot de andra träden och solen i ett sista desperat rop på hjälp. Klar himmel eller strömoln hade inte fått samma bakgrund som denna ”molnmatta” gav. Tycker kontrasten i bilden är bra. Ökning hade gjort den skrikigare. Ja, lite så tänkte jag.

 

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av Jan Olof (Olle) Lantz. Bokmärk permalänken.

Om Jan Olof (Olle) Lantz

Började fotografera när jag var 15 år och är nu avtalspensionär och naturfoto är fortfarande lika fascinerande! Har tillhört fotoklubbar sedan 1986. Haft utställningar och deltagit i tävlingar klubbvis, nationellt och internationellt sedan dess. Det betyder ju inte att bilderna är suveräna men det visar på intresse! Tillhör Prisma FK numera där jag ansvarar för klubbtävlingar. Håller även fotokurser genom Metall och ABF sedan 2008.

1 svar på ”Döende tall?

Lämna ett svar