Macrofoto med Biofoto Väst

058 Bio1 Bio2bio9 bio5

Fjärås Bräcka. 20 aug. 2015. Solsken och 24 grader varmt.

Efter en introduktion på vår vernissage 1 aug. i F.B. kom så dagen när Kristina Eriksson, för Biofoto Väst, höll en grundläggande kurs i macrofoto, denna lilla värld som kan ge så stora överraskande motiv. Vi var några som assisterade henne, men det mesta gjorde Kristina.

Först samling i caféet, för att prata utrustning och tips. Bl.a. visade hon en tygpåse som man fyller med bönor eller liknande för att ha på marken under kameran, som stöd. Kristina hade tryckt upp en folder som delades ut till alla deltagarna. Ett 15-tal personer hade kommit denna torsdag em.

Det var ett glatt gäng som sedan följde Kristina ut i solskenet. Hon föreslog att vi skulle ställa in skärpan på ett ställe, sedan fotografera med största bländare och blända ner stegvis för att se hur skärpedjupet ökade. Det blev många aha-upplevelser denna dag. En ny värld öppnade sig för många! Som grädde på moset hade vi 5 (!) glador ovanför oss. Efter att vi krupit omkring i ljungen någon timme, så började folk dra sig hemåt.

Alla var nöjda med dagen och tyckte att det var mycket intressant. Några diskuterade priser på utrustning så det var nog flera som fastnade för detta. Även undertecknad, fast jag använder mellanringar, vilket kan ge andra möjligheter. Går att använda till olika objektiv, bl.a. Vi tog en fika och pratade lite allmänt om fotografering och hur vi skulle kunna utveckla vår organisation. Det hade varit en underbar torsdagseftermiddag.

 

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av Jan Olof (Olle) Lantz. Bokmärk permalänken.

Om Jan Olof (Olle) Lantz

Började fotografera när jag var 15 år och är nu avtalspensionär och naturfoto är fortfarande lika fascinerande! Har tillhört fotoklubbar sedan 1986. Haft utställningar och deltagit i tävlingar klubbvis, nationellt och internationellt sedan dess. Det betyder ju inte att bilderna är suveräna men det visar på intresse! Tillhör Prisma FK numera där jag ansvarar för klubbtävlingar. Håller även fotokurser genom Metall och ABF sedan 2008.

Lämna ett svar