Örskär – Första kvällen

Förra helgen träffades 21 biofotomedlemmar på Örskär, norr om Gräsö vid upplandskusten, för att ha det skönt och fotografera mycket. Arrangör för träffen var Maria och Peter från Östhammar.

Här kommer några bilder från min kamera och några texter från min ”penna”…

Lämnade Våmhus kring halv nio på fredag förmiddag för en helgtripp till en fototräff på Örskär i Upplands nordligaste del av skärgården. Örskär är en liten ö norr om Gräsö utanför Öregrund. Tidigare har ön varit bebodd med kustbönder, fyrvaktare och lotsar. Nu är drygt halva ön naturreservat med fritidshus och vandrarhem vid fyren på den fria delen.

Vägen ner gick över Hofors, där jag hämtade upp ett par fotokompisar, och vidare till Skärplinge, där två till anslöt, innan hela gänget träffades vid färjan i Öregrund för vidare färd över fjärden och upp till Örskärssund och passbåten till Örskär. Efter en fin promenad, med packning på cykelkärror, den dryga kilometern till vandrarhemmet vid fyren blev det inkvartering och upppackning av kameror…

I Roslagens famn på den blommande ö där vågorna kluckar mot land…

Ankomstfika… Fyren… Fyren, vandrarhemmet och grillplatsen… Bottenhavet… Adam och Eva och en mandelblomma… Grilldags.. Kvällsmiddag på skären… Solnedgång på g… Hög till för solnedgångsfotografering..

Färggranna solnedgångsbilder i nästa blogg…

En mas sa 🙂

(Del av text är hämtad ur Calle Schevens vals)

1 svar på ”Örskär – Första kvällen

Lämna ett svar