Skåneresa, O. Lantz Biofoto Väst

Eftersom jag hade några dagar fria åkte jag till Skåne 8 juli från Göteborg. Fick några tips från Biofoto. Först till Hovs Hallar där det blåste och kom regnskurar ibland. Det var ordentlig rörelse på molnen så det kom vissa spotlights ibland. Tyvärr missade jag ett präktigt “Guds fingrar”. Höll på att  ta bilder under vattnet då det dök upp. Snavade fram mellan stenarna till kameran men det var över på 20 sek. De sista bilderna tog jag vid halvelva-tiden på kvällen. Båtturen till Hallands Väderö var inställd så det blev Axeltorps bokskog ovanför Båstad istället. Grann ravin och lätt att nå från parkeringen.

Därefter till Söderåsens nationalpark och Kopparhatten. Grann grov bokskog som såg lovande ut inför höstens färger! Klev upp halv fem ur bilen och fick morgonljuset från Kopparhatten. Stjärnklar natt gav morgondis över skogen. Fotograferade i bokskogen några timmar och nu var det lördag fm. Till Simlångsdalen och forsarna vid Danska fall. Ett eldorado för såna som jag som gillar vatten som “småskramlar”. Mycket virvlar och skum. Gick flera timmar och sedan bilen tillbaka till gamla “Götet”. Underbar resa och jag kommer tillbaka till hösten!!

Någon som vill med???

Olle Lantz, Biofoto Väst

 

biofoto 3

Drömguld i Danska Fall

red. bäck 1

Fors i Danska Fall

red. bokskog 1

Morgon i Söderåsen

biofoto 5

Ravinen i Axeltorps bokskogar, Båstad

biofoto 4

7sek. exponering Hovs Hallar

Biofoto 2

Kl. 09.00 Söderåsen

 

 

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av Jan Olof (Olle) Lantz. Bokmärk permalänken.

Om Jan Olof (Olle) Lantz

Började fotografera när jag var 15 år och är nu avtalspensionär och naturfoto är fortfarande lika fascinerande! Har tillhört fotoklubbar sedan 1986. Haft utställningar och deltagit i tävlingar klubbvis, nationellt och internationellt sedan dess. Det betyder ju inte att bilderna är suveräna men det visar på intresse! Tillhör Prisma FK numera där jag ansvarar för klubbtävlingar. Håller även fotokurser genom Metall och ABF sedan 2008.

Lämna ett svar