Delta i BioFoto Sveriges fototävling

Fototävling 2021

BioFoto Sverige arrangerar en fototävling en om året.

Inlämningen för 2021 års tävling är avslutad.
Resultatet kommer att presenteras här på hemsidan.

TÄVLINGSREGLER
Fotografen skall vara medlem i BioFoto.
Max ett bidrag per fotograf.
Tidigare prisbelönta bilder i Biofototävlingar är inte tillåtna.
I och med deltagande medger fotografen att namn och bild får publiceras  i sammanhang som rör tävlingen.
Eventuell vinstskatt betalas av fotografen.
Domarnas beslut kan inte överklagas.
Normal bildredigering är tillåten men inte uppenbar manipulering som vilseleder betraktaren.
Ramar på bilderna är inte tillåtna.
Text/signatur i bilderna är inte tillåtet.

TävlingskommitténFototävling 2020

Nu är Biofotos årliga fototävling 2020 avgjord
Temat var ”Vatten”
I juryn satt Olle Bjernulf och Arne Berneklint från Biofoto. Dessutom deltog i år Roffe Andersson och Jan Pedersen. Roffe är från Vallentuna och är en hängiven Naturfotograf och fågelskådare. Jan är välkänd Naturfotograf med många strängar på sin lyra. Många känner Jan som reseledare till många länder genom Wild Nature fotoresor.
Vinnarna i år blev:
På första plats med 37 poäng, Lars-Erik Boberg, BF Gävle-Dala med en fantastiskt fin bild som verkligen på ett bra sätt speglar vårt tema ”Vatten”. Både i fast och flytande form.
Får ett presentkort på Scandinavian Photo på 1000 kr.

Lars-Erik skriver om sig själv:
Jag är medlem i BioFoto, Sverige – Förening för naturfotografer och Kultur och Miljö i Falun.
2010 fick jag en bild publicerad i Nikons kalender, en utmärkelse som jag är stolt över.
Jag har efter detta blivit ännu mera inspirerad av fototävlingar och är numera pensionär.
Har deltagit i utställningarna i Säterdalen: En Fotografisk resa i tid och rymd 2011-2018. Jag försöker lägga ner mycket arbete på planering i samband med natur och arkitektur- fotograferandet. Min ambition är att teknik och komposition skall vara så bra som möjligt för att förmedla det resultat jag önskar. 2011 var jag delaktig som fotograf, vid tillkomsten av boken ”FALUN Staden som försvann”, med Örjan Hamrin som Redaktör vid Dalarnas Museum. 2012 var jag fotograf och delaktig med research & fakta vid tillkomsten av boken ”Jack Hanson Arkitekt”, med Eva Kvarnström som Redaktör & grafisk form. 2013 var jag anlitad som fotograf för fotodokumentation vid tillkomsten av 2 st konstbroschyrer till nya vårdbyggnaden, Falu Lasarett,
2017 var jag anlitad som fotograf och med research & fakta vid tillkomsten av boken ”Så blev det”, byggnader av Jack Hanson i Falun-Borlänge samt Eva Kvarnström som Redaktör & grafisk form!

På andra plats med 36 poäng, Lars Tjusberg, BF Stockholm. En träffsäker bild på Kungsfiskaren med en kaskad av vatten.
Får ett presentkort på Scandinavian Photo på 500 kr.

Lars skriver om sig själv:
Är väldigt mycket hobbyfotograf. Är idag pensionerad sedan 10 år. Har alltid tyckt om att fotografera men det är under de senaste åren som jag verkligen har kunnat ägna mig åt det lite mer helhjärtat. Mitt främsta intresse inom foto är djur och natur, speciellt fåglar är prioritet ett. Reser gärna på olika fotoresor världen runt men även i Sverige så klart. Är ofta ute i naturen på promenad med hunden, ibland följer kameran med. Har man tur så stöter man på något att avbilda. Har även en passion för efterbehandling i diverse program, passar ju bra nu under höst och gråa vintern. Så klart finns det ett familjeliv i form av fru och barn och barnbarn som lyser upp tillvaron. Det finns också ytterligare en passion i form av golf. Så när gräset börjar växa här hemma runt Södertälje så kommer golfklubborna fram. Då spelas det golf flera dagar i veckan.

På tredje plats med 34 poäng, Anders Molin, BF Stockholm. En mycket finstämd bild som väl lever upp till tävlingens tema och speglar spänningarna i vatten på ett fint sätt.
Får ett presentkort på Scandinavian Photo på 250 kr.

Anders skriver om sig själv:
Jag bor i Stockholm men tillbringar mesta tiden ute på Udden, Värmdö med närhet till djur och natur. I samband med medlemskapet i Biofoto, dec 2016, så har intresset för foto ökat markant och jag deltar i de flesta av Biofoto Stockholms sammankomster, inne såväl som ute. De här åren har givit mig möjlighet att följa med på många resor och träffar, i Biofotos och andras regi, vilket har givit många fina upplevelser och bilder. Det känns hedrande att vara en av pristagarna .

Grattis till alla tre önskar vi i tävlingskommittén.Vi delar även ut 10 st hedersomnämnande: