Lokalavdelning Norr

På denna sida finner du aktuella aktiviteter och meddelanden från lokalavdelning Norr.
Kontaktperson är Anders Dahlin  (infoatandersdahlindotcom?subject=BioFoto Norr)  .


Träff över internet den 24:e mars 2021 kl. 19.00

Hej Biofotingar

Hoppas att ni trots sträng vinter och coronarestriktioner ändå kunnat vara ute och lufta kameran.
Tyvärr kan vi fortfarande inte träffas personligen pga rådande omständigheter. Men vi tänkte att vi kanske kan träffas digitalt istället.
Därför inbjuder vi till en träff över internet istället den 24:e mars kl. 19.00
Vi vill då ge lite information om tänkta aktiviteter inom Biofoto Norr, och då också gärna höra era önskemål om aktiviteter.
Det blir även lite information om Biofoto Sverige och vad som händer nationellt.
Men vi vill inte bara fastna i prat om Biofoto utan också låta oss ta del av djur- och naturbilder.
Och här kommer du som medlem in i bilden!
Vi vill att du skickar in en bild som du tycker beskriver ”Mitt 2020”. Det behöver inte vara den tekniskt bästa bilden, men en bild som du kan berätta något om och som kanske präglat ditt fotograferande under 2020, eller det kanske var ett speciellt tillfälle som var något extra.
Bilden skickas till Åke Andersson, akandatteliadotcom  (akandatteliadotcom)  , via Wetransfer, Sprend eller någon annan filöverföringsfunktion (men INTE via mejl). Bilden behöver inte vara krympt. Filnamnet ska innehålla ditt namn. Senaste dag att skicka in bilden är 20:e mars.
Vi kommer under träffen att be dig berätta om din bild när den visas så att fler kan få ta del av ditt 2020. Det är inte ett krav att delta med bild under mötet, men det är ju trevligare ju fler som vill bidra.
Mötet kommer att hållas via Jitsi vilket är ett gratis konferensprogram som inte behöver någon installation och är kostnadsfritt.
Länk för att delta: https://meet.jit.si/BiofotoAU

Vi rekommenderar att du sitter vid en dator eftersom vi kommer att visa bilder, men det finns även en app för telefonen som du kan ladda ner. Inte nödvändigt, men det blir oftast bättre om man också använder headset.

Vi kommer att starta mötet ca: 15 minuter i förväg så att du kan testa att allt fungerar.
Hör gärna av dig om du funderar över något till:  akandatteliadotcom  (akandatteliadotcom)  

Välkommen!

Arbetsgruppen Biofoto Norr


 2020-10-17

Hösten går snart över i vinter för oss i Norr. Ett särdeles konstigt år har vi bakom oss där pandemin spelat oss stora spratt.

Resan till Jormlien i september blev ju i alla fall av. Jag kunde tyvärr inte närvara då jag hade förkylningssymtom. Trots blandat väder med skurar nu och då verkar de alla som var med nöjda. Jormlien är alltid Jormlien, i alla väder.

Photo-mässan i Umeå blev ju inställd rent fysiskt. De kör mässan digitalt med en mängd olika föreläsningar 23-24 oktober.

https://www.cyberphoto.se/photoexpo/photoexpo_2020

Vi är några stycken som nu funderar över planering av aktiviteter inför 2021. Vi vet ju fortfarande inte vad som väntar oss 2021 i form av pandemin, men vi tänker att det är bra och roligt att dels planera, dels att ha något att se fram mot. Resten visar sig under året.

Vi bor inom ett stort område och det finns så många ställen som just du vet om. Vi vill gärna ha hjälp med tips för olika fotoplatser, utflykter, boende etc.

Ha det gott och hör av Er

Brita Edberg

tavvasdotedbergatgmaildotcom  (tavvasdotedbergatgmaildotcom)  

BioFoto Norr 2017

Hej!

Idag har undertecknad träffat Anders Dahlin och Agne Säterberg. Vi diskuterade hur vi går vidare med ett levande BioFoto Norr. Med facit i hand när vi mailade runt och frågade efter intresse, visar det sig att de som är mest aktiva finns i Umeå med omnejd, Höga kusten och enstaka i inlandet.

Nu är tiden så långt liden in i våren så vi tror inte på någon träff under våren. Däremot önskar vi planera en träff under hösten, dels för att träffas och diskutera och planera framtiden, dels för att fota och prata bilder. Vi tror inte på att det är några få som skall driva “Norr”, utan att vi tror på att vi alla hjälps åt.

Vi är inne på att vi skall göra en flerårsplanering med ett antal träffar varje år, kanske med inriktning på tema. Vi har alla något vi brinner mer för och det vore fint om allas intressen kunde tillvaratas.

Vi är inte många medlemmar. Vi behöver bli fler för att det skall fungera med fler träffar med olika inriktningar. Vi behöver alla hjälpas åt för att göra reklam för BioFoto. Hör av er till Anders så hjälper han er med det.

Vi önskar er hjälp för att planera höstens möte. Eftersom de flesta bor i Västerbotten/Västernorrland känns det ganska naturligt att det blir i området.

Vi önskar förslag på plats med fotomöjligheter, billigare boende etc

Ha det gott!

Brita Edberg


2016-10-02

Nu går vi mot mörkare tider i rasande fart. Det har varit kul följa er i gruppen norr på Facebook när ni varit ute på era små äventyr. Hoppas nu vi får se många höst- och vinterbilder. Ni som bor lite längre norröver får gärna visa era fina norrskensbilder nu när säsongen dragit igång. Vi lite söderöver har ju inte förmånen att få se detta skådespel så ofta.

I gruppen norr på Facebook har det tillkommit en del nya medlemmar på sista tiden och jag önskar er alla välkomna. Ni som inte är medlemmar i Biofoto får gärna kika runt här på hemsidan för mer information om medlemskap. I föreningen finns bl a många tillfällen till gemensamma aktiviteter i de olika lokalavdelningarna.

Så, nu till lokalavdelning norr. Vad händer framledes? Jag kommer ej ha möjlighet att planera och anordna en träff den närmsta tiden, men jag önskar gärna få förslag på ställen som ni kan tänka er vara lämpliga för en träff framåt våren. Maila mig, eller lägg in förslag i gruppen Biofoto norr på Facebook. Ett förslag vi hade upp tidigare var Höga Kusten, men kom gärna med fler förslag. Jag hoppas att vi nästa år kan få till flera träffar, med start på våren. Ni får gärna anordna egna träffar, vilket säkert skulle uppskattas av medlemmarna. Maila mig om ni undrar över något eller ni vill ha ut information i gruppen här på hemsidan. På Facebook har ni möjlighet göra egna inlägg riktade till alla.

Jag vill även tipsa er om att kika in på de övriga lokalavdelningarna för att få inspiration och förslag på aktiviteter.

Sköt om er och fotografera mycket nu, men framför allt: ut och njut av upplevelserna!

________________________________________________________________________________________________

2016-06-16

Information angående träff Jormlien 7-10 juli 2016

Det börjar närma sig träffen den 7-10 juli vid Jormlien. Veckan innan träffen sänder jag ut lite info till er som är anmälda.

________________________________________________________________________________________________

2016-03-08

Träff Jormlien 7-10 juli 2016

Nu är det dags boka in sig för plats till vår träff i Jormlien. Har nu fått uppgifter från Fjällgården angående boendet. Vi får möjlighet boka följande:

3 st 4-bäddsrum, 1 st 3-bäddsrum och 1 st dubbelrum. Vi har alltså 17 platser.

Pris i flerbäddsrum är 375:-/dygn om man vill ha inbäddat och 350:-/dygn om man har med eget sänglinne. I priset ingår middag och frukost. Priset i dubbelrum är 400:-/dygn om inbäddat (375:-/dygn med eget sänglinne).

Eftersom det är långt avstånd dit för de flesta av oss så lägger vi träffen redan från torsdag den 7 juli.

Skicka mig ett mail med er anmälan och önskemål om typ av rum och bäddning eftersom det är olika priser. Beroende sedan på könsfördelningen får vi se om era önskemål kan tillgodoses. Mailadressen finns här ovan.

Sista datum för anmälan blir söndag 20 mars då jag efter det lämnar infon om bokningarna till Fjällgården.

Anmälan är bindande!

_________________________________________________________________________________________________

2016-02-17

Håller på att undersöker boende i Jormlien. Det är oklart hur många sängplatser de kan få loss, men helgen 7-10 juli är mitt förslag att vi åker dit, om de har platser. Så, nu vill jag ha en intresseanmälan på vilka som är intresserade åka dit den helgen. Önskar ha intresseanmälan senast söndag 28 februari så jag kan lämna besked till Fjällgården.

Som höstresa tänkte jag att vi kunde köra Höga kusten och hoppas på lite höstlikt väder.

Vad tror ni om detta?

Maila mig på erikadotahlbergatteliadotcom med intresseanmälan inför Jormlien.

_______________________________________________________________________________________________

Nov-15
Vad tror ni om att börja planera en fototräff för Biofoto Norr? Jag vill att ni kommer med förslag på intressanta platser som ni tror kan vara lämpliga och gärna där det finns t ex vandrarhem i närheten, inom några mils avstånd i alla fall. I och med avstånden i norr så vore det lämpligt med att vi siktar in oss på en träff som varar en helg. Ser fram emot era förslag!
Vill också informera att det finns en grupp på fb som heter Biofoto Norr där medlemmar delar med sig sina trevliga bilder.
Maila mig gärna med frågor och förslag.
/Erika