Lokalavdelning Stockholm

På denna sida finner du aktuella aktiviteter och meddelanden från lokalavdelningen i Stockholm. Kontaktperson är Arne Berneklint  (arnedotberneklintatanicandedotse?subject=BioFoto Stockholm)  

Program Biofoto Stockholmslän 

 

Kommande aktiviteter

  • 14 april –Bifotodagen Stockholm heldag
    Biofoto Stockholm inbjuder våra medlemmar till en heldag där vi kan visa och diskutera bilder med varandra.
  • Tid: 14:e april klockan 09.00-ca 16.30
  • Plats: NOD-huset, Kista Gårdsväg 1 i Kista

Dagen leds av Uno Fors och alla medlemmar i Biofoto Stockholm kan anmäla sig. Alla som vill får plats i programmet får cirka 15 minuter för att visa bilder och med efterföljande diskussion på 5 minuter. Temat är fritt så länge som motiven ligger inom Biofotos område. Man kan visa hur få eller många bilder som man vill, men det är viktigt att man är beredd på att bjuda in till diskussion kring sina bilder. Diskussionen kan vara om t.ex. beskärning, motivval, skärpa, komposition, bildredigering eller vad det nu kan vara. Alla är välkomna, inte bara superexperter, utan det vore kul om det blir ett brett urval fotografer som vill visa sina bilder. Cirka 15 personer kan visa sina foton, men man är naturligtvis välkommen att delta utan att visa bilder. Lokalen tar uppemot 70 personer totalt.

Anmälan via mail, se nedan. Viktigt att också då anmäla om man också vill visa bilder. Först till kvarn gäller för de som, vill visa bilder. Alla bilder visas upp från dator, så skapa en PowerPoint-presentation eller visa JPG-bilder direkt från disken. Dator finns på plats (PC/Windows).

OBS! Viktigt att vara i tid då entrén till NOD-huset inte är öppen på helgerna. Kl. 08.45 – 09.00 bevakar vi porten och släpper in dig. Lunch kan man ta med sig själv eller köpa i Kista C ca 5 minuters promenad.

Lättast är att ta sig till lokalen med Tunnelbana, linje 11 mot Akalla och gå av i Kista. Gå mot utgången som är i tågets färdriktning och ta höger när ni kommer genom spärrarna, promenera sedan rakt igenom Kista galleria och upp i Industriområdet och ta första gångvägen till vänster. Gå den gångvägen genom det vita huskvarteret och över nästa gångbro så ligger NOD-huset på höger sida. Ingång från Kista Gårdsväg 1.

Det finns också parkeringsplatser direkt utanför huset för de som vill ta bil. Anmälan sker i god tid per mail till Unoatdsvdotsudotse  (Unoatdsvdotsudotse)  

 

  • 12 maj Sandemar – Arne Berneklint

Sandemar Naturreservat

Sandemar är ett herrgårdslandskap beläget i Haninge Kommun, söder om Stockholm. Det är rikt på fågelliv, blommande ängar, våtstrand, betande kossor och klippor. Ett varierat landskap som passar perfekt för fotoentusiaster.

Vi hoppas på fint väder och blommande ängar med macrofoto på morgonkvisten, eller ett varv runt det klippiga kustlandskapet, lite fågelliv och obligatorisk fika, vid dåligt väder finns fortfarande möjlighet till macrofoto eller kreativt kustfoto, för dem som vill kan vi förlänga dagen med besök vid klipporna vid Gålö havsbad, som ligger väldigt nära.

En del av Sandemars naturreservat är fågelskyddsområde med tillträdesförbud mellan 1 april och 31 augusti. Undvik att gå nära slottet eller in i slottsparken som är privat och inte tillhör reservatet.

Vägbeskrivning:
Med bil tar man avfarten mot Dalarö från motorvägen (väg 73). Fortsätt cirka 15 km ut mot Dalarö och ta till höger in på parkeringen vid skylten “Naturreservat Sandemar” Det är EFTER avfarten till Gålö!! Information om reservatet:

Information om reservatet:

http://www.lansstyrelsen.se/Stockholm/Sv/djur-och-natur/skyddad-natur/naturreservat/haninge/sandemar/Pages/default.aspx?keyword=sandemar

Övrigt:

Föreslår samåkning med bil då det är svårt att ta sig dit tidigt kommunalt. Ta med fika!

Arne Berneklint o Uno Fors
Biofoto Stockholm

 

  • 19 + 20 maj

Välkomna till Landsort, en sydlig utpost i Stockholms södra skärgård.

Helgen 19-20 maj 2018
Kostnad för boendet är 500 kr/person.
Tillkommer båtresan från Ankarudden till Landsort ToR
Ta med egen mat till frukost och lunch. Lunch brukar vara mackor som intas ute på klipporna.
Vi äter en gemensam middag på Lördag kväll till självkostnadspris.
Vi återkommer med turlistan
Landsort är Stockholms skärgårds sydligaste utpost och något av det vackraste Nynäshamn har att visa upp. Öns mest kända sevärdhet är den magnifika Landsorts fyr som är Sveriges äldsta. Landsort har en imponerande lotshistoria, en slående vacker natur och ett rikt ovanligt rikt fågelliv.
Ön har flera intressanta sevärdheter och den särpräglade naturen, floran och faunan är inte lik någon annan ö i Stockholms skärgård. Här finns karga klippor och frodig vegetation och du hittar bland annat viltoxel, idegran och åkerbär. Det finns 20 bofasta på ön men sommartid mångdubblas befolkningen.
I den charmiga byn Storhamn råder en varm skärgårdsatmosfär och här finns Saltboden Kök och Proviant med både handelsbod och pub med servering. Öppet alla dagar juni-augusti samt fredag-söndag under maj och september. Svedtiljas Restaurang serverar frukost, lunch och middag året runt. Utanför sommarsäsongen bör du förboka. Här finns också Sjöprickens keramikverkstad med butik där du fyndar glas, keramik, kläder och presenter. Önskar du bo över i byn finns både Landsorts Vandrarhem och Bed and Breakfast i före detta Lotsutkikstornet. Båda öppna året runt.
På den norra delen av ön finns en sommaröppen gästhamn och Landsorts Stugor för uthyrning året runt. Här kan du också hyra badtunna, bastu, cykel och kanot.
På Landsorts fågelstation kan du få lära dig om de svenska fåglarnas flyttning och om ringmärkning. Ett annat spännande besöksmål är Batteri Landsort. En underjordisk försvarsanläggning från kalla kriget som nu blivit museum. Guidade turer året runt, förbokas.
Nyfikna besökare tittar också på det vackra Kapellet och historiska platser som Pestkyrkogården och den magiska Kustlabyrinten.
Ta dig hit
Waxholmsbolagets turbåt går dagligen till Landsort från Ankarudden på Torö.
Turupplysning 08-600 10 00, www.waxholmsbolaget.se
Enkel resa kostar 78 kronor för vuxna och 58 kronor för barn och ungdomar (7-19 år), studenter och pensionärer. Biljetter köps ombord med betalkort, kontanter eller Accesskort.
Ta dig till båten med buss:
SL-buss 852 från Nynäshamns station mot Torö, Ankarudden. Bussarna är anpassade till båtens tider. Trafikupplysning 08-600 10 00, www.sl.se
Ta dig till båten med bil:
Väg 225 eller väg 73 mot Nynäshamn. Följ skyltar mot Torö/Herrhamra. Kör så långt det går. Parkeringsplats vid Ankarudden.
Pris: 10 kronor per timme, 60 kronor per dygn
Betalas med: Kredit- och betalkort samt de vanligaste bensinkorten

Anmälan endast genom mail till arnedotberneklintatbiofotodotse

Senast 25/2
Samt betala 500kr Swish 0705234121 Märk det Landsort och Namn Bokningen gäller när Arne har pengarna

Senast 25/2

Frågor besvaras av Arne 0705234121 eller mail, arnedotberneklintatbiofotodotse
Biofoto Stockholm/gm Arne Berneklint
  • Juni Orkidéer och andra vårblommor ev. sjöfågel på
    Muskö ??