Lokalavdelning Bergslagen

Lokalavdelning BioFoto Bergslagen är för närvarande vilande.

Detta är förvisso inte ett evigt tillstånd, om någon intresserad eldsjäl vill ta sig an att återuppta och leda verksamheten, vänligen kontakta någon i styrelsen.

 

Hej

På söndag  15/12 gör vi tillsammans med Naturfoto Västmanland/NV en gemensam fotoutflykt till Skräddartorpsån i Malingsbo/Klotenområdet. Vi ses på plats 10.00. Medtag matsäck som förslagsvis innehåller korv eller annat grillbart.

Vi träffas där vägen korsar ån, vid övre fallet.

Väl mötta!

WGS 84 (lat, lon):
N 59° 59.438′, E 15° 19.917′
WGS 84 decimal (lat, lon):
59.99064, 15.33195…
RT90:
6652495, 1473589
SWEREF99 TM:
6650415, 518521

 

 130524

Nu har jag lagt upp en facebook-grupp åt oss som heter “Biofoto Bergslagen”

På denna sida finner du aktuella aktiviteter och meddelanden från lokalavdelning Bergslagen.
Kontaktperson är Christer Sjöberg  (christerdotsjobergatskoladotvasterasdotse?subject=BioFoto Bergslagen)  .

130422

RAPPORT FRÅN SENASTE UTFLYKTEN

Utflykten till Billingen blev en trevlig tillställning med 8 deltagare. Vi som deltog hade en geografisk spridning från Enköping i öster till Frövi i väster. Solen gassade och vi började med att bekanta oss lite samt efterhand leta blåsippor i (ek)backarna. Det visade sig efter lite rundvandrande att det redan var ganska gott om blåsippor när man tittade på rätt ställen.

Efter några timmar bestämde vi oss för att förflytta oss ett par mil åt nordväst mot Vena bäcken. I granskogen vid Venabäcken hade den stränga vintern lämnat kvar ganska rejäla iskanter som inramade den strida vårfloden.

130421-66

foto: Christer Sjöberg

130421-77

Foto. Christer Sjöberg

130422-11

 

Foto: Christer Sjöberg

AAA_3228

 

Foto: Anders Ahlin

_MG_1151-2

Foto: Jan Sahlin

 

   Christer

130319

På utflykten den 20 april OBS nytt datum kommer vi också att gå igenom diverse angående vår publicering i kommande nummer av Naturfotografen. Vi får stämma av lite helt enkelt. I nuläget så finns det hos undertecknad planer på att skriva om strömstarar samt en artikel som går under namnet “Av granskogens dunkel besjälat”. Några andra planer som är på gång är; Kvismaren och Tysslingen samt något om senhöst i skogen. Knuthöjdsmossen finns också i tankarna hos några medlemmar. Meddela gärna mig om ni har något på gång så lägger jag ut det så alla berörda kan se. Det viktigaste är att vi jobbar på med ord och bild, logistik och sådant löser vi efterhand. Ni som endast vill skicka bilder och inte skriva något kan göra det under de teman vi jobbar på, målsättningen är att alla som vill ska kunna bidra.

Här kommer lite “förhållningsorder” direkt från Pål Brenne, chefredaktör för Naturfotografen:

Artiklar och bilder ska helst handla om närmiljön, dvs vårt område.

Varje artikel ska ha ett klart avgränsat tema.

Alla artikelförfattare presenterar sig på bild och kort i ord.

Bilderna ska vara i fullstorlek JPG och i Adobe RGB och absolut ingen uppskärpning, i övrigt gör ni klart bilderna som ni vill ha dem.

Har ni frågor så kontakta mig via mail. Vi ses den 20/4.

Christer

 

130212

TEMANUMMER AV NATURFOTOGRAFEN

Biofoto Bergslagen kommer som första svenska lokalavdelning att få ett temanummer av naturfotografen. Det blir årets septembernummer.  Alla som vill och som tycker sig tillhöra vårt område är välkomna att deltaga. Det här är en unik chans att bli publicerad i vår medlemstidning. Är du intresserad att vara med så tar du kontakt med mig. Hör av dig snabbt för vi behöver starta arbetet genast.christerdotsjobergatskoladotvasterasdotse  (christerdotsjobergatskoladotvasterasdotse)  

Christer

VÅRUTFLYKT MED BIOFOTO BERGSLAGEN

20/4 OBS NYTT DATUM besöker vi BROHOLMEN/BILLINGEN som är ett naturreservat med ekskogar och strandängar vid Mälarens norra strand. Över strandängarna brukar brun kärrhök visa sig och under ekarna hoppas vi på rikligt med blåsippor. Alla biofotomedlemmar är naturligtvis välkomna att deltaga.

Vi möts Kl. 12.00 vid “Knytpunkten” i Strömsholm. Sök på ridskolan eller djursjukhuset i Strömsholm så hittar ni rätt. Funkar det inte att hitta så kontaktar ni mig på mailen. Var och en står föregen matsäck.

Bilderna nedan är tagna 20/4 2009. Ett år då vitsipporna vid den tidpunkten var utslagna.

Väl mötta.

Christer

billingen1billingen2

 


Program