Utställningar

Kommande utställningar

 

Fotomässan i Stockholm 27 – 29 mars 2020 – dags att skicka in bilder till BioFoto-utställningen! Alla medlemmar i BioFoto Sverige är välkomna att skicka in bilder!

Nu börjar vi närma oss 2020 års Fotomässa i Stockholm. Det har varit några års uppehåll för Fotomässan i Älvsjö. Men nu är den tillbaka med full kraft.

BioFoto har lyckats säkra en stor plats för en utställning som kan bli något alldeles extra!!

Senaste gången hade vi nästan 40 meter vägg på Fotomässan. så jag hoppas på det även detta år. Förra gången var 117 fotografer representerade och vi hoppas på att i år slå den siffran och komma över 125 fotografer från samtliga lokalavdelningar. Borde kunna gå med tanke på att vi nu är nästan 500 medlemmar i BioFoto Sverige

Stockholmsmässan äger rum i Älvsjö den 27-29 mars.

Parallellt med Fotomässan går även i år Nordiska Trädgårdsmässan, som ger dig allt inom trädgård.

Förra året besöktes Trädgårdsmässan av över 50 000 besökare, så den kommer att dra ytterliga besökare till fotomässan.

Entrébiljetten gäller båda mässorna (gäller endast fredag-söndag).

För att få utställningen enhetlig kommer vi att som förra året producera alla bilder centralt. Alla bilder kommer att utgå från format 329 x 483 mm (A3+) och 420×594 mm (A2) och vara monterade på 5 mm kapaskiva.

Vi behöver ett stort antal bilder från så många som möjligt för att kunna göra ett bra urval till utställningen. Skicka gärna flera bilder men högst 10 bilder per fotograf, så har vi några att välja på.

Förra året hade vi över 200 bilder med mellan 1 och 5 bilder per fotograf till Stockholm. Då kom det in över 1000 bilder, så intresset är stort. Alla som skickar in bilder kommer att få plats med minst 1 bild.

De fotografer som fått bilder antagna att hängas på Fotomässan i Stockholm  kommer att meddelas för att eventuellt skicka in en mer högupplöst fil. Filen kan vara i Tiff eller Jpeg.

Kostnaden för bilden står varje fotograf för och blir ca 375 kr inkl. moms för A3+ och ca 450 kr inkl. moms för A2.

Bilden skickas efter mässan till er mot en portokostnad.

Bilderna skickas till arnedotberneklintatbiofotodotse . Märk mailet med ”Fotomässan”. Första gången går det bra att skicka en fil för skärmen alltså en relativt lågupplöst bild. Vi har tillgång till dropbox så du kommer att kunna skicka en större fil senare.

Bidragen skickas in senast 1 februari helst tidigare så får vi lite mer tid att göra urval.


[eventlist categories=”10″]


[catlist id=269 numberposts=10]