Lokalavdelning Norr

På denna sida finner du aktuella aktiviteter och meddelanden från lokalavdelning Norr.
Kontaktperson är Anders Dahlin  (infoatandersdahlindotcom?subject=BioFoto Norr)  .

BIOFOTO NORR 2019

Medlemsmöte i Vännäs 8 – 10 februari 2019

Hej och tack till er alla som var med, 14 st, i Vännäs och som gjorde träffen till en toppenhelg. Inlandet med skog, lägdor, strömmande vatten i ett grådaskigt väder med en öppen ljus himmel tillsammans med likasinnade är mycket trevligt och berikande för själen och fotograferandet. Har bara sett några av alla era bilder men dessa visar hur brett fotograferandet är, så olika uttryck och bilder vi ser, ur det vita töcknet.
Luften och maten sög musten ut oss. När kvällen kom var ändå alla på alerten. Det visades fina bildspel från Vännäs vackra natur och från varg och björnspaning i Finnland.
Det spånades friskt om planering för kommande fotoäventyr. Det vi tillsamman preliminärt bestämde är en långsiktig planering som delvis berör 2020.

Det som planeras nu inför kommande år är:
14 – 16 juni Workshop i Landskapsfotografering på Lappuddens Friluftscenter i Nordingrå, Höga Kusten.

September (datum inte bestämt) Höstutflykt med Klimpfjäll som bas och med utflyktsmål som Bjurälven, Stekkenjokk, Kultsjöns delta m.m.

26 oktober Cyberphoto mässan i Umeå. Utställning av BioFoto Norr med temat “Norrlands natur” Denna utställning har vi tänkt oss skall kunna visas upp även på andra lämpliga platser.

År 2020 planerar vi en resa till Dovrefjäll och fotografering av bl.a. Myskoxar.

Detta är som sagt nu på planerings stadie och mera information till er medlemmar kommer  när allt börjar falla på plats.

Ha nu en fortsatt trevlig vinter och ha de gott ute i vårt vackra vinterland!

_____________________________________________________________________________

 

 BioFoto Norr 2018

Hej!
Lördagen 27:e oktober deltog Biofoto Sverige med en monter på Cyberphoto Expo på Nolia i Umeå. Vi var några från Biofoto Norr som bemannade montern under dagen och här jobbades det hårt med att försöka värva nya medlemmar till föreningen. 8 medlemmar från Biofoto Norr hade också skickat in bilder som vi ställde ut i montern. Vi hade en bra plats i mässhallen med många besökare som stannade till för att prata foto. Trevliga möten under dagen både med kända och helt nya ansikten. Flertalet av de vi pratade med visade intresse för att eventuellt bli medlem i föreningen. Till vår hjälp i montern hade vi också värvar foldrar som delades ut samt medlemsskriften Naturfotografen. Återstår nu att se om det blir några ny medlemmar.

Hälsningar från Höga Kusten och ha nu en bra fortsättning på hösten!

Anders, Brita & Pia

____________________________________________________________________________

 BioFoto Norr 2017

Hej!

Idag har undertecknad träffat Anders Dahlin och Agne Säterberg. Vi diskuterade hur vi går vidare med ett levande BioFoto Norr. Med facit i hand när vi mailade runt och frågade efter intresse, visar det sig att de som är mest aktiva finns i Umeå med omnejd, Höga kusten och enstaka i inlandet.

Nu är tiden så långt liden in i våren så vi tror inte på någon träff under våren. Däremot önskar vi planera en träff under hösten, dels för att träffas och diskutera och planera framtiden, dels för att fota och prata bilder. Vi tror inte på att det är några få som skall driva “Norr”, utan att vi tror på att vi alla hjälps åt.

Vi är inne på att vi skall göra en flerårsplanering med ett antal träffar varje år, kanske med inriktning på tema. Vi har alla något vi brinner mer för och det vore fint om allas intressen kunde tillvaratas.

Vi är inte många medlemmar. Vi behöver bli fler för att det skall fungera med fler träffar med olika inriktningar. Vi behöver alla hjälpas åt för att göra reklam för BioFoto. Hör av er till Anders så hjälper han er med det.

Vi önskar er hjälp för att planera höstens möte. Eftersom de flesta bor i Västerbotten/Västernorrland känns det ganska naturligt att det blir i området.

Vi önskar förslag på plats med fotomöjligheter, billigare boende etc

Ha det gott!

Brita Edberg


2016-10-02

Nu går vi mot mörkare tider i rasande fart. Det har varit kul följa er i gruppen norr på Facebook när ni varit ute på era små äventyr. Hoppas nu vi får se många höst- och vinterbilder. Ni som bor lite längre norröver får gärna visa era fina norrskensbilder nu när säsongen dragit igång. Vi lite söderöver har ju inte förmånen att få se detta skådespel så ofta.

I gruppen norr på Facebook har det tillkommit en del nya medlemmar på sista tiden och jag önskar er alla välkomna. Ni som inte är medlemmar i Biofoto får gärna kika runt här på hemsidan för mer information om medlemskap. I föreningen finns bl a många tillfällen till gemensamma aktiviteter i de olika lokalavdelningarna.

Så, nu till lokalavdelning norr. Vad händer framledes? Jag kommer ej ha möjlighet att planera och anordna en träff den närmsta tiden, men jag önskar gärna få förslag på ställen som ni kan tänka er vara lämpliga för en träff framåt våren. Maila mig, eller lägg in förslag i gruppen Biofoto norr på Facebook. Ett förslag vi hade upp tidigare var Höga Kusten, men kom gärna med fler förslag. Jag hoppas att vi nästa år kan få till flera träffar, med start på våren. Ni får gärna anordna egna träffar, vilket säkert skulle uppskattas av medlemmarna. Maila mig om ni undrar över något eller ni vill ha ut information i gruppen här på hemsidan. På Facebook har ni möjlighet göra egna inlägg riktade till alla.

Jag vill även tipsa er om att kika in på de övriga lokalavdelningarna för att få inspiration och förslag på aktiviteter.

Sköt om er och fotografera mycket nu, men framför allt: ut och njut av upplevelserna!

________________________________________________________________________________________________

2016-06-16

Information angående träff Jormlien 7-10 juli 2016

Det börjar närma sig träffen den 7-10 juli vid Jormlien. Veckan innan träffen sänder jag ut lite info till er som är anmälda.

________________________________________________________________________________________________

2016-03-08

Träff Jormlien 7-10 juli 2016

Nu är det dags boka in sig för plats till vår träff i Jormlien. Har nu fått uppgifter från Fjällgården angående boendet. Vi får möjlighet boka följande:

3 st 4-bäddsrum, 1 st 3-bäddsrum och 1 st dubbelrum. Vi har alltså 17 platser.

Pris i flerbäddsrum är 375:-/dygn om man vill ha inbäddat och 350:-/dygn om man har med eget sänglinne. I priset ingår middag och frukost. Priset i dubbelrum är 400:-/dygn om inbäddat (375:-/dygn med eget sänglinne).

Eftersom det är långt avstånd dit för de flesta av oss så lägger vi träffen redan från torsdag den 7 juli.

Skicka mig ett mail med er anmälan och önskemål om typ av rum och bäddning eftersom det är olika priser. Beroende sedan på könsfördelningen får vi se om era önskemål kan tillgodoses. Mailadressen finns här ovan.

Sista datum för anmälan blir söndag 20 mars då jag efter det lämnar infon om bokningarna till Fjällgården.

Anmälan är bindande!

 

_________________________________________________________________________________________________

2016-02-17

Håller på att undersöker boende i Jormlien. Det är oklart hur många sängplatser de kan få loss, men helgen 7-10 juli är mitt förslag att vi åker dit, om de har platser. Så, nu vill jag ha en intresseanmälan på vilka som är intresserade åka dit den helgen. Önskar ha intresseanmälan senast söndag 28 februari så jag kan lämna besked till Fjällgården.

Som höstresa tänkte jag att vi kunde köra Höga kusten och hoppas på lite höstlikt väder.

Vad tror ni om detta?

Maila mig på erikadotahlbergatteliadotcom med intresseanmälan inför Jormlien.

_______________________________________________________________________________________________

Nov-15
Vad tror ni om att börja planera en fototräff för Biofoto Norr? Jag vill att ni kommer med förslag på intressanta platser som ni tror kan vara lämpliga och gärna där det finns t ex vandrarhem i närheten, inom några mils avstånd i alla fall. I och med avstånden i norr så vore det lämpligt med att vi siktar in oss på en träff som varar en helg. Ser fram emot era förslag!
Vill också informera att det finns en grupp på fb som heter Biofoto Norr där medlemmar delar med sig sina trevliga bilder.
Maila mig gärna med frågor och förslag.
/Erika