Skapa ett inlägg

I sidfoten på varje sida finns länken Min adminpanel som tar dig till din del av webbplatsen där du kan skapa dina egna inlägg och ladda upp bilder m.m. Det är den delen jag refererar till fortsättningsvis. Öppna en ny flik i din webbläsare, gå till biofoto.se och klicka på den länken i sidfoten. Växla vid behov mellan dessa två flikar så kan du enkelt skapa ditt första inlägg.

Min adminpanel
I vänsterkant: Klicka på Inlägg -> Skapa nytt

* Börja med att skriva en kort och intresseväckande rubrik.
Klicka därefter Spara utkast i högerkanten.
Nu ser du inläggets Permalänk (dvs din sidas webbadress) under rubriken. Jag återkommer strax till den!

* I högerkant: Spara utkast innebär att ditt inlägg ännu inte syns. Du måste Publicera det för att det skall synas. Se även Publicera direkt som finns intill.
Synlighet: Självförklarande.
Format: Välj Standard. Bäst även för Gallerier!
Kategorier: VIKTIGT! Var skall ditt inlägg dyka upp? Använd INTE Aktuellt eller Startsida. Saknar du någon kategori meddela webbredaktörerna via länken i webbplatsens sidfot.
Använd inte Etiketter, Post Expirator eller Utvald bild.

* I vänsterkant: Post authors – skriv namnen på de som varit med på t ex fototräffen och de kan också skriva i ditt inlägg. Annars kan du lämna det tomt.

Brödtextfältet ovanför – välj mellan Visuell eller HTML. Den senare för dig som behärskar html. Peka på knapparna och du får en gul förklaringsruta.

Ladda upp/Infoga med liten klickbar kamera-/notsymbol alldeles ovanför brödtextfältet.
Då visas ett “flytande fönster mot en grå halvgenomskinlig bakgrund.

– Ladda upp dina bilder. Klicka på Visa för respektive bild i högerkanten. Titeltexten visas när en besökare pekar på bilden i det färdiga inlägget. Rubriken visas under bilden. Välj vilken av bilderna du vill infoga (ofta överst) i texten och dess storlek. Om du infogar bilden nu stängs det flytande fönstret och du måste öppna det igen genom att klicka på den lilla kamera-/notsymbolen. Skriv bildens Länkadress vilken bör vara samma som Permalänken (se här ovanför). Välj Justering och Storlek. Glöm inte klicka på knappen Spara alla ändringar när du har skrivit åtminstone bildernas Titlar och Rubriker.

– Välj Sorteringsordning ovanför miniatyrerna och åt höger. Du kan också dra och släppa raderna eller numrera om ordningen manuellt. Glöm inte att spara.

– Inställningar för Galleri. Länka till Bildfil. 3 st Gallerikolumner räcker. Lämna övriga val som de är. Klicka slutligen på knappen Infoga galleri och då infogas [ gallery link=”file” ] i brödtextfönstret. Galleriet placerar du på egen rad med en blankrad ovanför och under.

* När du är nöjd med ditt inlägg klickar du slutligen på knappen “Publicera” i högerkanten.

* Här hittar du info hur du länkar in en karta i ditt inlägg.


Sidans innehåll är endast synligt för inloggade medlemmar!


Bli gärna medlem du också!