BioFoto Syd – Höstfotoresa till Fulufjäll 24 – 27 september 2020.

Fulufjäll – en nationalpark på gränsen till Norge som likaså har utsett sin del av Fulufjäll till nationalpark. Sevärdheter: Ett av Sveriges högsta vattenfall Njupeskär, lavskrikorna, fallet runt Gäljån, Rösjöarna, naturum Fulufjället, Bergådalen Unikt: Världens äldsta träd Old Tjikko, altarringen, spår efter det värsta ovädret på tusen år Bildad: 2002

Det var hit Biofoto Syd åkte ett veckoslut i september.

Vi bodde på ett utmärkt vandrarhem med god service, god mat etc. Det fanns också tillgång till projektor vilket visade sig särskilt värdefullt då lördagens väder visade sig bli riktigt dåligt – ”strilande regn hela dagen”. Vi tittade på varandras bilder och blev serverade en god lunch. På eftermiddagen trotsade vi regnet och var ute ändå.

Sammantaget hade vi fantastiska höstfärger, bra väder, i synnerhet på fredagen och massor av fantastiska motiv att välja mellan. Trevligt var det också att på kvällarna kunna umgås och titta på varandras bilder. Tack till alla.

Vi hade fått tips om fotoplatser och områden som var särskilt intressanta. För detta tackar vi Bo Andersen, Börje Olsson och Patrik Larsson.

Börje tipsade oss särskilt om hur man fotograferar lavskrikor och hur man hittar dem. Vi bestämde att samlas kl 11.00 vid Naturum och jag var där i god tid. Då fanns där redan en flock lavskrikor som flög omkring. Jag började mata och fåglarna var direkt intresserade så det vara bara att börja fotografera. Vi fick många häftiga bilder. Så småningom började magen göra sig påmind och vi gick till grillplatsen för att grilla korv. Då följde lavskrikorna med oss så det blev både korvgrillning och fortsatt lavskrikefotograferande.

Maila gärna bilder till Curt curtatleidigdotse  (curtatleidigdotse)   så lägger han in dessa i reseberättelsen.

Tack till Fulufjällsgården (kan rekommenderas) som tog hand om oss på ett fint sätt och tack till alla för en trevlig samvaro./Arne Olsson

Lämna ett svar