Biofoto Syd, Sandhammaren

Ett drygt tiotal biofotingar träffades vid Sandhammaren i sydöstra Skåne den 19 september.

Foto: Björn Lundgren

Foto: Björn Lundgren

Vi inledde med ett besök vid Sandhammarens fyr, där vi guidades av medlemmar ur föreningen Sandhammarens Fyrplats. Vi fick en visning av fyren och räddningsstationen där vi fick ta del av mycket intressant om både teknik och historia. Inte minst visningen av räddningsstationen visade på farorna som lurar för sjöfarare i vattnen utanför och att man gjort stora insatser för att rädda sjömän i nöd här genom åren.

Föreningen Sandhammarens Fyrplats

Efter lite fika spred vi oss i området för foto. Sandhammarens naturreservat bjuider på allt från sandstrand och området med klitter innanför till skog som är blandad med mest ek och tall, ek i vissa partier som ekkrattskog. Naturen har skiftat här över tiden både på grund av mänsklig påverkan, men också för att havet ibland flyttat bort sand och ibland byggt på med sand så har strandlinjen flyttats fram och tillbaka över tiden.

Efter lite lunch förflyttade vi oss till det angränsande Hagestadsreservatet, några kilometer västerut där vi avslutade dagen Här möttes vi av mera ekkratsskog, men även av torrakor halvöppna ytor med stora tuvor av blommande ljung och tät högvuxen blandskog.

Tack till Björn Lundgren som organiserade träffen och stod för kunnig och intressant guidning.

För er som har foton från träffen skicka dem till inbox(at)fredrikkols.se

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av Fredrik Kols. Bokmärk permalänken.

Om Fredrik Kols

Naturfotointresserad sedan ungdomsåren, fotograferat aktivt sedan 2001. Fotografi är för mig en utmärkt avkoppling där skapandet kräver 100% av medvetandet och ingenting annat betyder något i den stunden. Som en bonus befinner man sig samtidigt i den bästa miljön för rekreation. Medlem i föreningen sedan 2009.

1 svar på ”Biofoto Syd, Sandhammaren

Lämna ett svar