4 svar på ”Ett möte mellan öst och väst

 1. Vilka fina skärgårdsbilder du visar i bloggen och riktigt kul att läsa om Ålandsresan och att ni som var med hade det underbart trevligt! Synd att det inte blev fler från Sverige denna gången, förhoppningsvis kommer fler tillfällen framöver att utveckla samarbetet med Finland.
  Sen hoppas jag förstås, att om det finns “gubbar” som har en dålig attityd mot kvinnliga naturfotografer, att dessa skärper sig!

  //Curt

  • Tack Curt, det var en härlig helg som jag inte kommer att glömma. Vi hade otroligt trevligt och sen blir det speciellt med bara tjejer.
   Vi sa att nästa gång blir till hösten nästa år och då besöker vi Hållnäs med omgivning, har lite idéer.
   Finlandstjejerna har samma bekymmer som oss med gubbar som inte släpper in tjejerna och har en hemlig klan där bara en könet är välkommen till utflykter och speciella platser. Tråkigt men sant, men det finns de som är bra också.
   Lotta

 2. Som ny i Biofoto, kunde jag väl aldrig tänka mig i dagens läge att tjejer inte blir insläppta i natur och fågelfoto, det är skrämmande att äldre “gubbar” har den attityden, själv är jag en gammal “gubbe” men tycker bara att det är trevligt när bägge könen träffas på lika villkor.

  “Gubb” Hälsning
  karl-Evert Eklund

  • Det finns både bra gubbar och sämre. Men ännu är det manliga övervägande och ibland är det svårt att bli accepterad. Tittar man på föreläsare så är det övervägande män som gör det, varför kvinnor inte får mer plats där vet jag ej men det finns otroligt duktiga tjejer. ProCenters utställning med 48 kvinnliga naturfotografer där jag var en av dem har faktiskt öppnat upp lite och de ska en stor eloge att de valda att bara ta tjejer.

Lämna ett svar