Fototräff Måkläppen

Här kommer, en något senkommen, rapport från BioFoto Syd´s fototräff vid Falsterbo/Måkläppen den 22 november 2014. Samling vid golfbanans parkering tidigt på morgonen, där Jan-Åke Hillarp välkomnade. Vädret var ganska hyggligt här ute, trots ett ihärdigt regnande hela vägen ner från Helsingborg.
Måkläppen är ett stycke fascinerande natur, en smal sandrevel som, från Falsterbonäset, sträcker sig flera kilometer ut i Östersjön, ständigt i förändring med hjälp av vind och vågor, havsströmmar och högvatten. Området är ett naturreservat, med tillträdesförbud från första februari till sista oktober. Här häckar många sjöfåglar, dessutom är det ett viktigt område för grå- och knubbsäl.
Förhoppningen inför dagen var främst att få se och fotografera sälarna. Dessvärre hade de bestämt sig för att de skulle bada just denna dag, så det blev bara några bilder på guppande sälhuvuden i vattnet. Som tur var fanns det mycket annat att fotografera, bl.a. ett gäng snösparvar. Även pilgrimsfalk och roskarl visade sig.

Ett stort tack till Jan-Åke, för en intressant och engagerande guidning!

Jag vill även passa på att önska alla BioFoto-vänner ett riktigt

Gott Nytt År!

Curt Leidig

 

Rose-Marie Hallenberg besökte ett blåsigt Måkläppen den 4/1. Då fanns det minsann gott om sälar på land!

Foto: Rose-Marie Hallenberg

15-01-04 Sälarna på Måkläppen har packat ihop sig på land men vissa gilla vågorna bättre

Foto: Rose-Marie Hallenberg

3 svar på ”Fototräff Måkläppen

  1. Hej!
    Var ute på Måkläppen igår, blåst och vattnet slog över, man blev blöt med kängor men bilder på sälar blev det, endast motljus var möjligt men en en hel hög med sälar fanns det och feta var de, måste vara gott om sill i vattnen häromkring. Skall försöka lägga upp bild på dem.

Lämna ett svar