Fulufjällets Nationalpark

I slutet av september samlades Gävle-Dalagänget för en trevlig helg på Fulufjället. Samlingspunkten var Fulufjällsgården där vi åt våran mat, tittade på varandras bilder och umgicks och därifrån tar det bara några minuter till parken. Åker man till Brottbäcksstugan kommer man direkt ut i fjällvärlden och man kan här välja olika leder att gå.
Här har man en härlig utsikt över fjällvärlden.
IMGP4632Väljer man att istället att åka till stora parkeringen där de flesta startar sin tripp så har man en trevlig promenad till Njupeskärsfallet med mycket intressant att se på vägen dit.
Något som är populärt är att få fotografera Lavskrikorna, dessa tacksamma fåglarna som är alerta när maten är på gång. Utspridda med kamerorna redo matade vi in dem och de t.o.m satte sig i handen åt. Och här smattrade kamerorna när de kom inflygande, tror vissa av oss hade en hel del bilder att radera.
IMGP4107IMGP4177Tidiga mornar och sena kvällar var som gällde, vädret var helt underbart bara man slapp blåsten som gjorde lördagens promenad upp ovanför Njupeskärsfallet lite jobbigt men utsikten därifrån var helt fantastiskt. Men denna promenad gör man inte själv pga av den svåra blockterrängen.
En tur till Fulubågarna stod också listan och gillar man vattenfall så får man här sin lystmäte. Jag älskar att arbeta med vatten och här njöt jag i full drag.
Men helgen gick fort och det var dags att fara hemåt, vemodigt packade man ihop men jag kommer  förhoppningsvis tillbaka igen för att få upptäcka mer av Fulufjället.
imgp4024imgp4358imgp3888 IMGP4625

 

 

 

Lämna ett svar