Hallamölla & Christinehof

Vid årets första fototräff för BioFoto Syd´s del besöktes Hallamölla och Christinehof på Österlen, Skåne. Denna stundtals dimmiga, lite råkalla lördag var det ett 15 till 20-tal medlemmar som förväntansfulla infann sig på samlingsplatsen vid Eljaröds kyrka.
Hallamölla är en gammal vattenmölla, belägen vid Skånes högsta vattenfall. I fem olika forsar faller Verkeåns vatten totalt 23 meter. Möllan har funnits på platsen sedan 1400-talet.
Vid vårt besök var mycket vatten i ån, så det blev säkert många fina bilder på de mäktiga (med skånska mått mätt) forsarna. Det flitiga strömstare-paret, i full gång med bobyggande, fastnade säkert också på mångas minneskort.

Efter en fikapaus, tog vi oss till Christinehofs slott och Borstakärrs våtmarker. Här har våtmarkerna, som torrlades för 100 år sedan återskapats och nu återvänder de djur och växter som är beroende av vatten och fuktiga miljöer. Det var väl ännu lite för tidigt på våren för att fågellivet skulle ha kommit igång på allvar, men det är lätt att se att området är en omtyckt lokal för djurlivet.

Tack till Lennart Johanzon för att du höll i arrangemanget!

Läs mer om Christinehofs Ekopark här:  http://christinehofsekopark.se/

Lägg gärna till bilder i bildspelet, skicka mig ett mail om det inte funkar.

//Curt L

Lämna ett svar