Historien bakom en bild

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAVåren 2005 läste jag på webben att en av Biofoto Norges lokalavdelningar arrangerade en fototur till Dovrefjell i pingsthelgen för att fotografera Mogop och Moscus (mosippor och myskoxe). Då tänkte jag att detta skulle jag vilja vara med på. Väl tänkt så mailade och kollade om det var möjligt. Jo, jag var välkommen.

Det närmade sig pingst och bilen packades med utrustning, mat etc. När jag kom upp på Dovrefjäll vid Grönbakken så stod det en massa människor och tittade i kikare tvärs över vägen. Jag stannade och kollade och där gick då ett par myskoxar vid en gård en bit bort. Oj vad häftigt, hinner inte mer än upp så får jag se vad jag ville se. Kom sedan underfund med att det var i grannhuset Biofoto skulle hålla till, så jag parkerade bilen och trampade ut och höll på att trampa ner ett par mosippor. Där var de också, allt på en gång.

Den gången fotograferade jag i huvudsak med dia men en enkel digital kamera var med för första gången.

Det blev en mycket trevlig pingsthelg tillsammans med Biofotingarna och det blev fler bilder på myskoxar och mosippor så turen blev lyckad./Arne OlssonKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Detta inlägg publicerades i Bloggat av Arne Olsson. Bokmärk permalänken.

Om Arne Olsson

Foto har jag hållt på med sedan tidiga barnsben men på mera allvar sedan omkring 1980. Naturen är ett givet motivval. Här kan jag fotografera både det lilla och det stora landskapet. Favoritområden är fjällen, Öland och gammelskogen. Gillar att sätta samman mina bilder till små program som jag gärna visar för att sprida budskapet att vi har en härlig natur att vara rädda om. På senare år, med det digitala, så har jag även börjat ta lite bilder att hänga på vägg och har haft några utställningar. Jag hoppas kunna utveckla mitt fotograferande nu när jag blivit ledig från lönearbete. Inspirationen hämtar jag från vårt fina medlemsblad och på Eslövs Fotoklubb. Det är också väldigt glädjande att Biofoto Sverige utvecklas. Just nu är Biofoto Syd en stor källa till glädje för mig med trevliga fototräffar och en god gemenskap. Biofoto Sverige har förutsättningar att utvecklas till en Naturfotoförening av stor betydelse. Läs mer: www.naturokultur.se eller www.naturfoto.blogspot.com

Lämna ett svar