Höstträff BioFoto Norr

Hej Biofotingar!
Hoppas ni har det riktigt fint i försommar grönskan med många trevliga fotoutflykter.
Efter en blåsig och kylig vår har det nu här i Höga Kusten börjat gå mot sommarliknande förhållanden med ett lummigt grönt landskap, härligt ljusa försommarkvällar, blomning och fågelsång.

BioFoto norr planerar nu en höstträff under helgen 6 – 8 oktober i natursköna Lövångers Kyrkstad. Här bor vi i kyrkstugor med anor från 1700-talet. Stugorna är renoverade med god standard och alla stugor har behållit sin tidsenliga charm. Alla har dusch och toalett och de flesta har pentry. 

Under helgen träffas vi för att diskutera och planera för framtiden, hur vi kan går vidare med ett levande BioFoto norr och hur vi kan få flera medlemmar. I dag finns de flesta medlemmarna i Umeå området och Höga kusten. BioFoto norr är en stor lokalavdelning, halva Sverige, så vi är medvetna om att det blir långa avstånd till träffar, Edsbyn i söder och Gällivare i norr. 
Hur planerar vi för träffar i framtiden, gemensamma utställningar, medlemsvärvning, presentation av BioFoto norr i Naturfotografen, m.m. Det finns mycket att diskutera så vi hoppas på att det dyker upp en hel del idéer, under helgen, vi kommer kanske så långt att vi kan göra någon form av årsplanering med några olika aktiviteter. 

Vi skall naturligtvis också göra fotoutflykter under helgen, motiven i kyrkstaden är många och på gångavstånd ligger Gärdefjärdens naturreservat, en rik fågelsjö, omgiven av ett av Västerbottens finaste odlingslandskap. Väster om sjön finns sanka strandängar och åkermark med lövdungar och blandskog.
Vi har inte så lång väg till Bjuröklubb, ca. 20 minuters bilresa. Under september/oktober bjuder både Bjuröklubb och Grundskatan på bra tillfällen att se söderflyttande fågel som änder, måsfågel och vadare. Både Bjuröklubb och Grundskatan ingår i Bjuröklubbs naturreservat. Det är framförallt områdets hällmarker, klapperstensstränder och sanddyner som erbjuder oss många fotomotiv.

Pris för helgen är 1075:- / pers. vid ett antal av minst 10 personer.
I priset ingår då:
Övernattning i stuga: fredag – söndag. (1 till 5 bädds stugor)
Frukostbuffé: lördag-söndag
Lunchbuffé alt. Lunchlåda: lördag

Middag: lördag
Eftermiddags/kvälls fika: lördag.
Tillgång till samlingsrum.


Ingår inte i priset: Sänglinne samt städning av stugan.

Intresserade kontakta
Anders Dahlin

 

Lämna ett svar