Rovfågelweekend i Blekinge

Det var fem förväntansfulla medlemmar från BioFoto Syd, som samlades på torsdagskvällen på gården i blekingeskogarna, där Magnus Nyman bjöd välkommen till en weekend med rovfåglar på programmet.
Efter uppackning på de stora sovrummen på ovanvåningen, samlades deltagarna för en god middag och planering inför morgondagens och helgens gömslefotografering.
Det fanns fyra åtlar i området, med två gömslen på varje. Alla gömslen var mycket välbyggda och strategiskt placerade, hade minst två fotogluggar samt både stol, värmekamin och toalett.
Det var tidig uppstigning alla dagarna, det gällde att vara på plats och ha utrustningen uppmonterad innan det ljusnade.
Dagarna i gömslet gick fort, det var stor aktivitet på rovfåglarna och även på korpar, kråkor, skator och kajor och innan man visste ordet av hade det mörknat och man blev hämtad för hemfärd till gården och den väntande middagen.
Det var ett gäng trötta och nöjda fotografer som åkte hem på söndagskvällen. Fina bilder hade tagits på både kungs- och havsörn, glada, duvhök, ormvråk mm. Hela arrangemanget var synnerligen proffsigt och välarrangerat, ett stort tack till Magnus Nyman med medhjälpare Oskar Nystrand för detta!
Själv lyckades jag inte så bra med örnbilderna, så jag måste ju snarast boka in en ny weekend under nästa säsong.
Här kommer en ormvråk, hoppas ni andra vill bidra med några fler bilder på örnarna mm.
Curt Leidig

29112014-_A0A0603

Ormvråk Foto: Curt Leidig

Ormvråk Foto: Curt Leidig

Korpar_1024_6432

Foto: Tomas Hansen

Havsörn_1024_9418

Foto: Tomas Hansen

Kungsörn_1024_6201

Foto: Tomas Hansen

Havsörn © Tomas Hansen

Havsörn © Tomas Hansen

Kungsörn © Tomas Hansen

Kungsörn © Tomas Hansen

Kungsörn och kråkor © Tomas Hansen

Kungsörn och kråkor © Tomas Hansen

Ett svar på ”Rovfågelweekend i Blekinge

Lämna ett svar