Start av Biofoto Uppland

En ny avdelning har startas upp i Biofoto Sverige, Biofoto Uppland.  Den 5/6 samlades ett gäng på parkeringen i Strömsbergs bruk för att i samlad trupp ge sig ut i den uppländska skogen.
Efter ha åkt på slingriga skogsvägar och en kort promenad så var vi framme vid Honolulukojan. Tor körde sin vagn och det dundrade på bra när vi kom fram och en kort regnskur gjorde att vi fick ta skydd i kojan innan det var dags att upptäcka intressanta fotoobjekt. Vi passade då på att diskutera hur avdelningen ska fungera med bl.a. upptäcka intressanta pärlor i uppland och till hösten ha en helg där vi umgås och fotar på något trevligt ställe. När Tor lugnade ned sig och regnet lättade var det dags att stiga ut ur kojan och se sig omkring. Kojan ligger efter Upplandsleden och är en gammal skogsarbetarkoja. Den ursprungliga kojan finns ej längre pga att den brann ned men är återuppbyggd igen.
IMGP4942 IMGP4943Skogen bjöd på många fina objekt att fotografera och vi fann även guckusko, en av de mäktigaste orkidéerna i mitt tycke.
lottal-5230

Jag fann den sköna skogsstjärnan
IMGP5100

Vi hade ett till stopp innan det var att dags att bryta upp för dagen och denna stopp stannade till ett av alla Guckuskoställen som finns i Uppland.

IMGP4998Vildsvinen tyckte tydligen att dessa blommor är goda då ett bestånd var uppätna men det fanns ändå gott om dem.
Dagen gick fort och vi hade det riktigt trevligt tillsammans, nu är Biofoto Uppland igång.
Och här är gänget som var med denna historiska dag.
IMGP4980

Lämna ett svar