Bildpoolen på Fotosidan

För många av er är säkert detta ingen nyhet och kanske inte heller några konstigheter, men eftersom det ibland händer att vi får frågor om Fotosidan och vår bildpool där, så kan det vara på sin plats med en liten förklaring.

BioFoto Sverige har ju inte bara en egen hemsida. På Fotosidan.se har vi även en egen bildpool där vi kan lägga upp egna och kommentera andras bilder. Dessa båda sajter, biofoto.se och fotosidan.se, är alltså två helt separat hemsidor som inte har några tekniska bindningar till varandra.

Den här hemsidan, biofoto.se, är alltså inte på något sätt knuten till Fotosidan när det gäller användaridentiteter och lösenord. För att kunna lägga in och kommentera bilder på Fotosidan måste man vara medlem där. Att vara vanlig medlem är gratis. För att kunna lägga upp bilder i BioFotos bildpool är alltså grundförutsättningen att man är medlem på Fotosidan, men det krävs också att man är medlem i BioFoto. Hanteringen av detta är att man loggar in som vanligt på Fotosidan, med de kontouppgifter man fått därifrån, letar reda på vår bildpool (som finns här), och trycker på ”Ansök om att bli medlem”. Där kan man skriva ett meddelande till Gruppvärden, och det behövs bara en kort rad om att man som medlem i BioFoto önskar få tillgång till bildpoolen. Ett meddelande skickas då till Gruppvärden med ditt namn och ditt meddelande. Gruppvärden kan sedan gå in och godkänna din ansökan. Därefter är allt klart.

En liten brasklapp är kanske av nöden tvunget att skrivas. Då detta är en manuell hantering kan det ibland bli fel eller att man missar en ansökan i mejl-floden. Tycker du att det tar alldeles för lång tid för Gruppvärden att godkänna ansöka, skicka då en påminnelse till mig, så ska jag ta Gruppvärden i örat.

Ett svar på ”Bildpoolen på Fotosidan

Lämna ett svar