Bullerö

I yttre delen av Stockholmsskärgård och cirka en mil söder om Sandhamn hittar man Bullerö, hit tar man sig med reguljär taxibåt sommartid och med beställd under vintern. Båtresan tar inte mer än 30-45 min från Stavsnäs på Värmdö.

Mest känt är Bullerö för två av dess ägare i början av 1900-talet, först ut var Bruno Liljefors som lät uppföra en jaktstuga och ateljé och därefter filmmakaren Thorsten Krüger, bror till finansmannen Ivar Krüger.

Det går bra att övernatta på ön, det finns två boningshus i byn alldeles vid bryggan där det totalt finns 14 bäddar.

För naturfotografen erbjuder Bullerö klassiska skärgårdsmotiv med kala klippor vatten mm, men här finns också mindre ängar kärr mm. Naturen på ön kan karaktäriseras som vild och en del motiv kräver lite strapatser för att komma till. Ön är liten, bara ca 2 km från söder till norr och en knapp kilometer på bredaste punkten öst till väst. Det gör att man har tillgång till strandmotiv med önskat ljus både vid solens upp och nedgång.

Mer information finns här

Detta inlägg är publicerat under Naturfotoplats, Stockholm av Fredrik Kols. Bokmärk permalänken.

Om Fredrik Kols

Naturfotointresserad sedan ungdomsåren, fotograferat aktivt sedan 2001. Fotografi är för mig en utmärkt avkoppling där skapandet kräver 100% av medvetandet och ingenting annat betyder något i den stunden. Som en bonus befinner man sig samtidigt i den bästa miljön för rekreation. Medlem i föreningen sedan 2009.

1 svar på ”Bullerö

Lämna ett svar