DET FÄRGGRANNA ÅRET 2012

Från Bo-Göran Lillandt, Finland, vår nordligast boende medlem, har kommit följande information:

Bottenhavets Naturfoto i Kristinestad ordnar nu för första gången en online-fotoutställning, som är tillgänglig för alla via internet.

I utställningen “Det färggranna året 2012” återger fotografen Bo-Göran Lillandt 50 ögonblick ur ett år som var fullt av färg, sol och vatten.

Under året hände det ganska ofta att vattnet ställde sig i vägen för solen, men sett med fotografens ögon var det ett fantastiskt år fullt av fina upplevelser.

Bildurvalet är just så heterogent som året var, och samtidigt starkt dominerat av vackra landskap runtom i Finland och Nord-Norge.

Man kommer till utställningen genom att klicka på länken, och bilderna kommer upp i stort format när man klickar på dem:

http://www.nordlys.fi/aret-2012

 

I naturfotogalleriet på Bottenhavets sjukhus i Kristinestad fortsätter ännu flera av höstens utställningar. Som nyhet för februari visar Fotokluben Knäppisarna från Vasa och Korsholm sin stora utställning “Knäppt i naturen”.

Utställningen bjuder på ett stort urval av naturens ansikten – från däggdjur, fåglar och insekter till växter och vackra naturlandskap – och fyller upp inte mindre än 75 meter sjukhuskorridor.

Information om alla pågående utställningar finns här:

http://evenemax.fi/SE/Evenemang/tabid/82/OrgId/30787/language/sv-SE/Default.aspx

Detta inlägg publicerades i Bloggat, Okategoriserade av Arne Olsson. Bokmärk permalänken.

Om Arne Olsson

Foto har jag hållt på med sedan tidiga barnsben men på mera allvar sedan omkring 1980. Naturen är ett givet motivval. Här kan jag fotografera både det lilla och det stora landskapet. Favoritområden är fjällen, Öland och gammelskogen. Gillar att sätta samman mina bilder till små program som jag gärna visar för att sprida budskapet att vi har en härlig natur att vara rädda om. På senare år, med det digitala, så har jag även börjat ta lite bilder att hänga på vägg och har haft några utställningar. Jag hoppas kunna utveckla mitt fotograferande nu när jag blivit ledig från lönearbete. Inspirationen hämtar jag från vårt fina medlemsblad och på Eslövs Fotoklubb. Det är också väldigt glädjande att Biofoto Sverige utvecklas. Just nu är Biofoto Syd en stor källa till glädje för mig med trevliga fototräffar och en god gemenskap. Biofoto Sverige har förutsättningar att utvecklas till en Naturfotoförening av stor betydelse. Läs mer: www.naturokultur.se eller www.naturfoto.blogspot.com

Lämna ett svar