Naturfotodagen Västerås

Eftersom jag inte hade något bättre för mig i helgen som gick, satte jag mig i bilen tidigt på lördagsmorgonen och körde till Västerås, (55 mil från Helsingborg), där det var Naturfotodag. Det var fototidningen Camera Natura som var  arrangör. Som förväntat blev det en trevlig dag med ett varierat program och många utställare. Själv fastnade jag självklart länge i Canons monter, där Roel Lammers himself visade vad företaget kan erbjuda en naturfotograf. Det ryckte rejält i köptarmen kan jag säga, när jag kände på de nya lättviktiga supertelena!  Dock kom man till sans när prislapparna synades.
Bildvisningarna var alla av hög kvalitet, höjdpunkterna för mig var Claes Grundsten, som oerhört kunnigt och underfundigt berättade om sina tankar kring landskapsbilder och “deltagande fotografi” samt Jan Grahn, en av initiativtagarna till Naturfotograferna, som kåserade om “Den underbara resan”.
I BioFotos monter var det Christer Sjöberg, Mats Axell, Kyösti Ylinen och Dag Wahlström som för fulla muggar sålde gamla nummer av Naturfotografen och med viss framgång värvade nya medlemmar.

En lyckad dag, med andra ord!

//Curt Leidig

Ett svar på ”Naturfotodagen Västerås

Lämna ett svar