Ett spännande möte i Västra Harg

Inte långt från där jag bor finns ett ganska nyinrättat naturreservat. Naturresevatet heter Västra Hargs lövskogar och är främst ett reservat för den ädellövskog som växer där.

 I reservatet finns en liten sjö och vid sjöns ena strand har man uppfört ett fågelskådartorn. Jag och Malin åkte dit för att leta reda på tornet. När vi närmade oss platsen hörde vi först några konstiga fågelläten, och fick också se några ganska stora fåglar i träden. Givetvis flög de snabbt iväg, men att det var någon slags rovfågel kunde vi konstatera. Från tornet såg vi dem segla högt uppe i skyn, men kunde inte säga mer om art än att det förmodligen var falkar. Precis nedanför tornet stod en gammal torraka. Jag hann knappt säga till Malin att det nog skulle bli en bra bild med en rovfågel i trädet, förrän det faktiskt satt en där, och jag fick en serie bilder på falken i trädet. _MG_8816

Väl hemma kunde vi konstatera att det var pilgrimsfalk vi hade sett. Jag hade ingen aning om att dessa fanns häromkring, och jag vet inte om det var ett tillfälligt besök eller om de faktiskt också häckar här. En stor naturupplevelse var det dock att få se och höra dessa fantastiska fåglar på så nära håll.

Ett svar på ”Ett spännande möte i Västra Harg

Lämna ett svar