BioFoto Sveriges Fototävling ”Kring våra vattendrag” är avgjord!

Sammanlagt har det inkommit 56 bidrag till tävlingen från alla avdelningar i Sverige men även ett stort antal bidrag från Norge.

Juryn som denna gång bestod av Olle Bjernulf och Arne Berneklint från Biofoto Sverige samt
Lars Magnusson, fågelfotograf i Uppsala och Michael Löfroth, våtmarksexpert och sakkunnig
på miljödepartementet, har utsett följande vinnare:

På första plats och med 36 poäng av 40 möjliga kom Arne Olssons bild Näckrosblad. En fantastisk bild med fin färgskala och ett påpassligt valt motiv.

Arne är född i Malmö och uppväxt bland asfalt och betong, säger han själv. -Min vildmark det var bland buskarna på lekplatsen och de fina parkerna. Riktigt häftigt blev det när jag sittandes på fars pakethållare transporterades ut till “Bokskogen” då var man ju verkligen i den riktiga vildmarken. Detta var ofta på våren i sippornas och den nyutslagna bokskogens tid. Att vistas i naturen betyder mycket för oss människor. Det är avstressande och vilsamt både för kropp och själ. Jag hoppas kunna förmedla lite av naturens variationer och storslagenhet genom mina bildspel. Numera har jag möjlighet att på heltid ägna mig åt familj, trädgård, foto, utställningar och bildvisningar.

Som god tvåa kom Maria Sundqvist med 35 poäng med sin makalösa bild på Norrskenet. Maria har under året visat många härliga bilder på Norrsken.

Maria är 55 år och bor i Arjeplog. -Fotografering har varit mitt största intresse i drygt 5 år. Jag fotograferar mest natur, landskap och ett specialintresse är det magiska norrskenet.
Norrskensbilden är tagen med Canon5D MARK ll och ett Canon 24mm/1,4 L objektiv.

På tredje plats kom Gunnar Aus med 34 poäng med sin magnifika bild på Kungsfiskaren.

Gunnar bor i Sävedalen strax utanför Göteborg. -Även om vi har en del natur här så är ju människans närvaro nästan alltid ganska påtaglig. För att få lite ombyte brukar jag då och då åka iväg under några dagar för att fotografera mer intensivt på någon annan plats. Mest är det fåglar som jag försöker få på bild men även annan natur. Under de senaste åren har jag försökt att försöka få in lite av fågelns karaktär i bilderna och även jobbat lite med svartvitt. Tidigare har jag gett ut två böcker om fågelfoto – “Fotografera fåglar” (2008) samt “Fokus på fåglar” (2011), båda på Hammars förlag. Förutom Biofoto är jag medlem i Naturfotograferna/N.

Vinnarna får ett presentkort på 1000 kr, 500 kr respektive 250 kr att handla med i någon av Scandinavian Photos butiker.
Vinnarna får också en utskrift av sin vinnarbild på Epson Watercolor Radiant White akvarell papper, monterade på en 5mm kapaskiva sponsrad av Anicande Hantverk & Bilder i Täby.

Grattis till alla vinnarna!

Resten av bidragen där det också fanns många fantastiska bilder publiceras i följande pdf-fil:
Höstens tävlingsresultat (pdf).

Lämna ett svar