Fotosafari i Innerdalen

Jag har länge hört talas om fotosafari i Innerdalen, Norge och varit intresserad att få följa med någon gång och i år blev det av.
Denna safari har pågått över 30 år och startades upp av Fotografen Per Lundqvist genom tidningen Foto och sedan har det bara rullat på och numera är det ett måste för många att komma hit när hösten färgar träden. Numera leds detta av Gunter Dippe och Claes Hillén men Per är fortfarande med.
Innerdalen ska vara ett av Norges vackraste dalar och närmaste större ort är Sunndalsöra i Sunndals kommun. Från parkeringen är det 4 km. promenad till hyttan, packningen tas med bil så den slipper man bära och det är skönt då det är 4 km uppför och på vissa ställen är det mycket brant.
IMGP2921Men när man har kommit fram bor man mitt i motivet som Per har sagt en gång i tiden. Bara några minuters promenad har du hur många motiv som helst att fånga, macro som landskap. Varje morgon bestämdes vart dagens utflyktsmål skulle bli men en del tog egna utflykt men för oss som var nya är det skönt att bli visade de olika ställen som finns. Och då man är i fjällen var det bitvis tuffa promenader uppför.

IMGP3793Men man fick sin belöning med härliga vyer.

IMGP2932IMGP2911Något som är viktigt är att fotografera den lilla tallen som är Innerdalens logga. Denna tall växer på stenen och den enda näringen den får är från stenens salter och mineraler.

IMGP3082Varje morgon vid frukosten gjorde man sitt lunchpaket och när man kom tillbaka på eftermiddagen stod det våfflor med römme och sylt och till kvällsmiddagen var det alltid tre rätters förutom på lördagen.
I år var vi 27 personer och många nya men Innerdalen tog vi till våra hjärtan och många av oss kommer att återvända dit. Och när ett gäng fotografera samlas blir det alltid riktigt trevligt och man har det riktigt kul tillsammans även om man aldrig har träffas tidigare.
IMGP4066IMGP3513

När veckan var över så var det med vemod man traskade ner till bilen. En vecka där man hade kopplade av från allt annat och bara levt och andas fotografering. En vecka som man för alltid kommer minnas med glädje
IMGP3187.

 

4 svar på ”Fotosafari i Innerdalen

  1. Vackra och färgstarka bilder från “Norges vackraste dal”! Min favorit är sista bilden med höstlöven i vattnet. Ni verkar ju även haft tur med vädret.
    Jag var där 2011, kommer säkert att återvända någon gång, kul att Günther och Claes håller detta vid liv.
    /Curt

Lämna ett svar