Naturfotots dag 5 okt 2013

Utsikt

För andra året så anordnade Biofoto Syd ”Naturfotots dag” i Söderåsens nationalpark. En unik pärla i den skånska naturen. Möjligheten att göra detta hänger samman med det goda samarbete som vi etablerat med naturums personal och ledning.

Parken är alltid välbesökt och en fin höstdag som vi hade den 5 oktober ger alla möjligheter. Naturfotots dag i Söderåsens nationalpark är ett arrangemang där vi bjuder på oss själva. Ett syfte är att informera om Biofoto, visa våra bilder samt att få kontakt med andra foto och naturintresserade.

Vi har lite olika aktiviteter på programmet. Naturfotoutställning som i år handlar om människan i naturen, hänger under hela oktober. Ett gemensamt bildspel skapat av medlemmarnas bilder visas under samma tid i filmrummet. Under dagen finns en fikaplats för korvgrillning och kaffe där alla Biofotingar träffas under gemytliga former men det skapar också en hel del kontakter med besökarna.

Ett annat sätt att skapa kontakt är genom att vi demonstrerar utrustning, gömslen etc utanför naturum under hela dagen. De flesta besökarna i parken passerar här.

Inne på naturum visar medlemmarna sin egna bildspel. Vi har också några pass där vi grundläggande berättar och tipsar om hur man kan använda sin fotoutrustning. Efter ett sådant pass, blir det under ledning av Biofotingar, en guidad promenad i parken med praktiska övningar.

Ett stort tack till Naturum och dess personal samt inte minst också ett stort tack till alla som på olika sätt bidrog till att ”Naturfotots dag” blev lyckad./Arne Olsson

Skärdammen

Detta inlägg publicerades i Bloggat, Fototräff av Arne Olsson. Bokmärk permalänken.

Om Arne Olsson

Foto har jag hållt på med sedan tidiga barnsben men på mera allvar sedan omkring 1980. Naturen är ett givet motivval. Här kan jag fotografera både det lilla och det stora landskapet. Favoritområden är fjällen, Öland och gammelskogen. Gillar att sätta samman mina bilder till små program som jag gärna visar för att sprida budskapet att vi har en härlig natur att vara rädda om. På senare år, med det digitala, så har jag även börjat ta lite bilder att hänga på vägg och har haft några utställningar. Jag hoppas kunna utveckla mitt fotograferande nu när jag blivit ledig från lönearbete. Inspirationen hämtar jag från vårt fina medlemsblad och på Eslövs Fotoklubb. Det är också väldigt glädjande att Biofoto Sverige utvecklas. Just nu är Biofoto Syd en stor källa till glädje för mig med trevliga fototräffar och en god gemenskap. Biofoto Sverige har förutsättningar att utvecklas till en Naturfotoförening av stor betydelse. Läs mer: www.naturokultur.se eller www.naturfoto.blogspot.com

Lämna ett svar