Fototräff Danska fall vid Simlångsdalen – BioFoto Syd

Lördagen den 2 maj hade Gun Pålsson bjudit in till sina hemmatrakter i södra Halland. Som vanligt hade vi fint väder – nästan för fint för att fotografera. Vi var att 15-tal biofotingar som träffades vid Danska fall ca två mil öster om Halmstad. Efter en kort vandring delvis genom en nyutslagen bokskog kom vi fram till fallen där vi spred ut oss för att fotografera. Motiv som forsande vatten, forsärla och gul skunkkalla fångades på bild.

Därefter åkte vi halvvägs tillbaka mot Halmstad till Torvsjön, som ingår i ett större fritidsområde med vandringsleder mm. Här intogs medhavd lunch inkl. korvgrillning samtidigt som vi fick se på den utlovade storlommen som sakta kom simmande emot oss.

Dagen avslutades vid Trönninge ängar strax söder om Halmstad. Här finns ett stort gömsle med fin överblick över en anlagd våtmark och en gammal reningsdamm. Här sågs och fotograferades bl.a. pilgrimsfalk, brunand, brushane, gluttsnäppa, för att nämna några av de ovanligare arterna. En fin avslutning på en fin dag i naturen!

Stort tack till Gun för att du visade oss detta!

Lägg gärna till era bilder från dagen, det går bra att maila till mig, tomas.hansen[at]comhem.se så lägger jag in dem.

Ett svar på ”Fototräff Danska fall vid Simlångsdalen – BioFoto Syd

Lämna ett svar