Höstdag på Hovdala, Hässleholm

Ole och Eva Tryggesson bjöd in till fototräff på Hovdala utanför Hässleholm, ett stort tack till dem för ett bra arrangemang med mycket information om området. Vi var 15 från Biofoto Syd som slöt upp, från Malmö i syd till Getinge i norr och Åhus i väst.

För er som inte varit vid Hovdala slott så har slottet bl a spelat en viktig roll i krigen mellan Sverige och Danmark på 1600-talet, snapphanetiden. Militären har under lång tid använt området kring slottet som övningsområde, de fällde stora delar av skogen och skapade det öppna landskap med vidsträckta vyer som vi ser idag. Hovdala erbjuder både fina möjligheter till landskapsbilder, makro (insekter och blommor), fåglar och däggdjur allt beroende på när på året man besöker området.

För er som var med. Lägg gärna in bilder antingen på egen hand eller skicka dem till Fredrik Kols  (inboxatfredrikkolsdotse?Subject=Hovdala)  .

 

Detta inlägg är publicerat under Fototräff, Naturfotoplats, Skåne av Fredrik Kols. Bokmärk permalänken.

Om Fredrik Kols

Naturfotointresserad sedan ungdomsåren, fotograferat aktivt sedan 2001. Fotografi är för mig en utmärkt avkoppling där skapandet kräver 100% av medvetandet och ingenting annat betyder något i den stunden. Som en bonus befinner man sig samtidigt i den bästa miljön för rekreation. Medlem i föreningen sedan 2009.

Lämna ett svar