Några vinterbilder

Vinterlandskap i dimma

Först ett tack till alla som gratulerat mig och sagt vänliga ord om min bild i hösttävlingen. Det är roligt. En annan vinst fick jag nyårsafton med ett nytt barnbarn, en liten flicka.

Vintern i Skåne har bjudit på fina motiv. Ofta har jag inte haft tillfälle att fotografera när det varit fin rimfrost på träden och i markerna. I år genom att jag är lönearbetsbefriad så har jag kunnat utnyttja de tillfällen som bjudits. Ovanstående bild är fotograferad i 17 minusgrader.

Kvarndammen i Stockamöllan

Kvarndammen i Stockamöllan

Forsarna vid dämmet i kvarndammen är alltid intressanta. Här lite av dimman över forsen i motljus. Ibland kan den lilla strömstaren hålla på att dyka efter föda men inte den här gången.

Dovhjortar i kvällningen vid Fyledalen

Dovhjortar i kvällningen vid Fyledalen

Efter en örnexkursion med naturskyddsföreningen stannade jag kvar i trakterna av Fyledalen och fick helt plötsligt syn på den här flocken med dovhjortar.

Skymning

Skymning

Så tar en av fotodagarna slut och på väg hem så stannar jag för några sista bilder av vinterlandskapet./Arne Olsson

Detta inlägg publicerades i Bloggat av Arne Olsson. Bokmärk permalänken.

Om Arne Olsson

Foto har jag hållt på med sedan tidiga barnsben men på mera allvar sedan omkring 1980. Naturen är ett givet motivval. Här kan jag fotografera både det lilla och det stora landskapet. Favoritområden är fjällen, Öland och gammelskogen. Gillar att sätta samman mina bilder till små program som jag gärna visar för att sprida budskapet att vi har en härlig natur att vara rädda om. På senare år, med det digitala, så har jag även börjat ta lite bilder att hänga på vägg och har haft några utställningar. Jag hoppas kunna utveckla mitt fotograferande nu när jag blivit ledig från lönearbete. Inspirationen hämtar jag från vårt fina medlemsblad och på Eslövs Fotoklubb. Det är också väldigt glädjande att Biofoto Sverige utvecklas. Just nu är Biofoto Syd en stor källa till glädje för mig med trevliga fototräffar och en god gemenskap. Biofoto Sverige har förutsättningar att utvecklas till en Naturfotoförening av stor betydelse. Läs mer: www.naturokultur.se eller www.naturfoto.blogspot.com

4 svar på ”Några vinterbilder

Lämna ett svar