Vatten i sydafrika

 

Vattenmotiv är nog inte det första man tänker på i samband med en afrikaresa. Men eftersom vattenrelaterade motiv tillhör mina absoluta favoriter så kommer här några bilder från vår fantastiska  resa över jul- och nyårshelgerna i Sydafrika, Botswana och Zambia. Just då är det regntid i de två sistnämnda länderna, dvs det ösregnar största delen av dygnet. Alla floder och vattenfall är fyllda till brädden så fotomöjligheterna är outtömliga förutsatt att man klarar att skydda utrustningen från vätan.

 

Regnskogsbäck Lisbon falls Victoriafallen Victoriafallen Victoriafallen Bäck Vattendis från bäck

 

 

4 svar på ”Vatten i sydafrika

  1. Fina bilder. Många fotografer flockas kring vattendrag och sjöar. Visst blir det bra bilder men dina står i en klass för sig. Sista bilder gör mig fundersam. Vad är det? Ytorna, färgerna och strukturen balanserar varandra väl och skapar en fin skönhetskänsla./Arne O.

  2. Hej Arne,
    tack för de fina orden! Jag satte urspungligen en text till bilderna, men den “försvann”. (Det här programmet är inte min starka sida). Den nästa sista bilden är botten på en mycket grund bäck och med solen i zenit. Jord och stenar är naturligt orangeröda/rostfärgade i Afrika och så blev det den här mosaiken. Den sista bilden är ett liten vattenkaskad som spirds ut som en slags dimma eller duggregn över en svart klippa. Det fanns en slags märklig ljusspridning över vattendimman som jag försökte fånga. /Hälsn, Elisabeth

Lämna ett svar