Skånsk vinter

Denna vintern hade jag tänkt mig att ta en massa fina vinterbilder. Jag menar alltså “riktiga” vinterbilder, med snö, is och frost. Jag upptäckte nämligen att jag hade väldigt lite sådana i mitt arkiv, där finns mest vår- sommar- och höstbilder. Kanske inte så konstigt när man bor i Skåne.
Och ser man på, i början av december blev det verkligen vinter, som här på Hallandsåsen.

6C5A0129

Men sen blev det som vanligt, dvs. plusgrader och tö under resten av december. Himlen blev jämngrå, ibland regnade det lite, ibland mycket. Snön försvann och isarna började töa bort. Som här på Vasasjön vid Klippan den 29 december.

6C5A0154

6C5A0158

På nyårsdagens eftermiddag upphörde regnet tillfälligt. Det blev en tur till Råå-å-dalen, där sista delen av promenadslingan just blivit färdigställd. Man kan nu gå från Raus kyrka till Gantofta, även på södra sidan av ån, totalt 7 km tur och retur. En härlig runda på lättgånget underlag. Själva ån var full av vatten efter allt regn.

6C5A0173

Hoppas nu bara att vintern kan göra en ny framstöt, jag vill ha ännu fler härliga snöbilder. Sen är snart våren här, fåglarna och ljuset återkommer och naturen vaknar till liv!

//Curt

 

 

 

Lämna ett svar